Economie

De luni, 3 martie, demarează campania de depunere a cererilor unice de plata pe suprafaţă 2014

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Teleorman a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că la 1 martie demarează campania de informare a fermierilor în legătură cu depunerea cererilor de plată pe suprafaţă pentru anul 2014, sub sloganul “Eşti fermier european. Depune la APIA cererea de plată! 2014 – anul tranziţiei către Noua Politică Agricolă Comună”.

Campania îi vizează pe cei aproximativ 23.000 de fermieri ce au depus cereri pentru această schemă de plată în anul 2013, precum şi fermierii noi ce doresc să îşi depună pentru prima dată cererea de sprijin.

Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2014, precum şi la modalitatea de accesare a acestora. În cadrul campaniei de informare fermierii sunt înştiinţaţi cu privire la termenele şi modalitatea de depunere a cererilor de plată, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, pachetele financiare ce pot fi accesate, precum şi modalităţile de accesare a acestora.Se pune accent pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online – prin care beneficiarii îşi pot vizualiza prin conexiune la internet parcelele digitizate în campania anterioară. Campania de informare a fermierilor presupune deplasari în teritoriu la nivelul unitatilor administrativ teritoriale efectuate de către angajaţii centrelor locale APIA, conducerea Centrului Judeţean, în colaborare cu autorităţile locale, precum şi prin transmiterea de invitaţii fermierilor, prin care sunt înştiinţaţi în legătură cu locaţia şi data la care trebuie să se prezinte pentru depunerea cererii, dar şi documentele necesare depunerii acesteia.

În privinţa Campaniei de depunere a cererilor unice de plată pe suprafaţă, APIA anunţă că aceasta se va derula în perioada 3 martie – 15 mai 2014, respectiv 16 mai – 9 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

În ceea ce priveşte numărul teleormănenilor care au depus cereri de sprijin pe suprafaţă anul trecut, până la 15 mai, în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2013, un număr de 20.473 de fermieri, pentru o suprafaţă de 421.273,64  hectare, dintr-un număr total de 22.843 programaţi. Diferneţa de 2.370 de fermieri programaţi şi care nu au ajuns la APIA să-şi depună cererile de spijin pe suprafaţă până la 15 mai le-au depus ulterior, cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere, până la data 10 iunie. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.