Eveniment

De la debutul pandemiei de COVID-19, pentru județ s-au lucrat puțin peste o mie de probe/ 293 de teste au fost făcute în laboratorul din sediul DSVSA

293 de probe au fost lucrate în laboratorul de testare a noului coronavirus, din sediul DSVSA Teleorman, coordonat de Direcția de Sănătate Publică, în cele două săptămâni scurse de la efectuarea primelor teste. De la debutul pandemiei de coronavirus și până marți, 12 mai, pentru județul Teleorman, au fost lucrate 1.008 probe, pentru peste 800 de persoane, transmite Centrul de Comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

De remarcat ar fi că populația județului Teleorman, la data de 1 iulie 2019, era de 368.713 persoane, potrivit datelor făcute publice de Direcția Județeană de Statistică Teleorman.

Mai mult, procedura de testare a suferit modificări în timp, astfel că, dacă inițial erau testate toate persoanele care intrau în carantină, în zilele 1, 12 și 13, ulterior s-a recurs la testarea celor cazați în centrele de carantină doar în condițiile în care aceștia prezentau simptome.

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), în centrele de carantină aflate în funcțiune erau cazate, marți după-amiază, 199 de persoane, în timp ce numărul teleormănenilor izolați la domiciliu a ajuns la 300.

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică până marți după-amiază, la nivelul județului Teleorman au fost declarate vindecate și externate de la Spitalul Municipal „Caritas” din Roșiorii de Vede, unitate suport COVID-19, 43 de persoane.

“Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19”, transmite Centrul de Comunicare al CJSU.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.