Economie

De la 1 mai 2015 nici un serviciu medical nu va mai fi decontat dacă nu este validat cu ajutorul cititorului de carduri

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a afirmat că începând de la 1 mai serviciile de sănătate vor fi decontate de CAS doar pe baza cardului de sănătate, până în prezent fiind validate aproximativ 4 milioane de carduri din cele 14 milioane tipărite.
Pentru persoanele care încă nu au primit cardul se va elibera o adeverință în cazul în care cardul nu a fost tipărit sau a fost refuzat din motive de conștiință, religie sau altceva, spunea într-o conferinţă de presă preşedintele director al CAS Teleorman, Nicuşor Tiţă. Dacă nu a fost trimis de CAS și cardul este încă la CAS, îl pot ridica de la sediul Casei cu o cerere sau de la medicul de familie.
De altfel, recomandarea acestuia a fost ca pacienţii să nu lase cardul de sănătate la nici un furnizor și să îl prezinte ori de câte ori beneficiază de un serviciu medical.
De asemenea, a menţionat că, de la 1 mai 2015, nici un serviciu medical nu va mai fi decontat, dacă acesta nu este validat cu ajutorul cititorului de carduri, menţiune valabilă înclusiv în cazul spitalelor. Astfel, la 1 mai, cel târziu, spitalele trebuie să aibă în dotare cititoare de carduri pentru a-și putea deconta serviciile medicale oferite, la fel şi oricare alt furnizor de servicii medicale. În caz contrar, acestea nu vor mai beneficia de decontarea serviciilor din partea CAS.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.