Social

De la 1 februarie, medicul îşi va motiva, pe reţetă, medicamentele recomandate

Începând cu 1 februarie 2014, prescrierea medicamentelor de către medici se va face pe baza unui formular de reţetă electronică actualizat, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Mai exact, noile formulare pe care medicii vor recomanda medicamentele, şi care vor intra în vigoare peste o săptămână, va cuprinde o secţiune, “Justificare medicală prescriere Denumire comercial”, în care se vor menţiona succint situaţiile pentru care medicamentul a fost prescris pe Denumire comerciala în conformitate cu prevederile normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru. Cu alte cuvinte, în această secţiune, medicul va nota motivele pentru care a recomandat acest medicament şi nu a ales un altul.

De altfel, pe reţetă se va menţiona, în josul paginii, “Foloseşte-ţi drepturile ! Alege să fii corect informat! La întocmirea reţetei, solicită medicului precizări privind preţurile medicamentelor recomandate”. (C.P.)

One Comment

  1. Deci , cu alte cuvinte doctorul devine comerciant. O stupuditate. Preturile nu-s la fel in toate farmaciile. Doamne , oare ce politician de 2 bani a mai gindit o asemenea prostie? Doctorul sa nu se mai gindeasca la ce este mai bun pentru pacient, ci la ce-i mai ieftin. In cazul asta , medicina mai este o profesie liberala?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.