Social

De ce dispar 14 clase a-IX-a de la liceele din Teleorman

Liceele din județul Teleorman vor avea, în anul școlar 2021-2022, cu câte o clasă IX-a mai puțin, fiindcă anul acesta numărul absolvenților de gimnaziu este mai mic decât în anii trecuți. Concret, se văd, acum, rezultatele funcționării în paralel a claselor pregătitoare și a I-a, decizie luată de autorități cu opt ani în urmă, iar cifrele de școlarizare la clasa a VIII-a au scăzut semnificativ.

Potrivit datelor furnizate de conducerea Inspectorarului Școlar Județean, în anul şcolar 2021-2022 vor fi cu 14 clase de a IX-a mai puţine, după care, în anul următor, lucrurile îşi vor reveni. Nu vor avea clase mai puține decât au propus Liceul Teoretic Olteni, Liceul Teoretic Videle, Liceul Teoretic Zimnicea, Liceul Teoretic Piatra și Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca, instituții de învățământ care ori au cerut deja clase de a IX-a mai puține decât anul trecut, ori au elevi mulți în general, ori au elevi neșcolarizați anul trecut, iar legea obligă păstrarea clasei a IX-a.

Despre măsură, inspectorul școlar general, prof. Iuliana Stancu spune că au fost luate în calcul mai multe variante, dar că cea mai echilibrată și, totodată, corectă decizie a fost ca de la fiecare liceu să fie tăiată câte o clasă a IX-a pentru anul școlar 2021-2022. Deși, subliniază sursa citată, ar fi fost sugerată de la centru varianta ca de la liceele tehnologice și școlile profesionale să nu fie tăiate clase, decizia luată la nivelul județului a fost ca de la fiecare liceu să fie tăiată câte o clasă, între cele care vor avea cu o clasă a IX-a mai puțin anul școlar viitor fiind inclusiv Liceul Tehnologic Nr.1, din Alexandria.

„Decizia nu a fost luată ușor, vreau să se știe acest lucru. Am discutat mai multe variante, evident și în funcție de ce anume s-a stabilit la Minister, iar concluzia la care am ajuns cred că este cea mai bună pentru județ. Am vrut să fim corecți, să evităm discuțiile și să nu lăsăm loc interpretărilor”, spune prof. Iuliana Stancu, cea care până de curând a fost director al Liceului Tehnologic Nr.1 Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.