Politic

De ce a fost invalidat consilier Laurențiu Florea? – A candidat de la PDL, dar a fost susținut ca director de UNPR

Ultimul scandal în plan politic local este cel care îl vizează pe fostul director al CST Alexandria, Laurenţiu Florea. Candidat pe listele Alianţei pentru Teleorman, care ocupa, pare-se, poziţia nr. 4, a devenit subiectul discuţiei invalidării în Consiliul local Alexandria de săptămâna trecută. Propus din partea PDL pentru funcţia de consilier municipal, după plecarea din partid a lui Florenţiu Tănase, Laurenţiu Florea avea să se remarce prin ceva absolut inedit în politica alexăndreană: a fost invalidat în Consiliul local!

Încercările consilierilor PDL de a impune un candidat care şi-a demonstrat “fidelitatea” pentru mai multe partide până acum, dar şi tenacitatea cu care ţinea de scaun pe vremea când ocupa funcţia de director al CST Alexandria, s-au lovit de un refuz, prin abţinerile în masă ale consilierilor alexăndreni. Că, ulterior, s-a ajuns la o plângere penală a consilierilor PDL către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria este un alt subiect, pe care instanţele îl vor analiza şi vor decide în consecinţă.

Un singur aspect am vrea să consemnăm aici, pentru a înţelege mai multă lume cum “devine” acest caz.

În primul rând, trebuie spus că invalidarea lui Laurenţiu Florea în funcţia de consilier municipal în Alexandria are la bază necunoaşterea exactă a apartenenţei politice a acestuia; Nu ştim, însă, cine şi-ar fi permis validarea unui consilier care n-ar fi fost înscris pe listele unui partid care pretinde că l-ar avea în rândurile sale.

În al doilea rând, să amintim un punct de vedere foarte clar exprimat spre finele lunii martie 2013 de preşedintele UNPR Teleorman, Constantin Filip, referitor la menţinerea în postul de director al CST Alexandria a lui Laurenţiu Florea: «el face parte din UNPR din momentul instalării noii guvernări, în 2012»! Asta înseamnă că ex-directorul de la CST Alexandria a mai rezistat pe postul respectiv câteva luni de zile – până în luna mai anul trecut – fiindcă avea adeziunea respectivă la UNPR. Iar  acum, când este invalidat pentru postul de consilier local, ca supleant, spune că n-a existat aşa ceva.

Atunci, când spune adevărul şi când îl ocoleşte, ca să ştim şi noi; sau, aceste tertipuri fac parte din vocabularul noii generaţii de politicieni. Pentru că pare evident că Laurenţiu Florea a dat sportul pe politică.

Bogdan Pană

One Comment

  1. Daca este sustinut de haita de hoti care au tot mintit intreaga ROMANIE de ce sa nu minta in continuare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.