Eveniment

De 1 Mai, alexăndrenii se pregătesc de petrecere – “Caravana lui Axinte” şi-a instalat tiribombele şi recuzita scenică la Alexandria

Carmen Dumitrescu

Începând de joi, 1 mai, Alexandria intră într-un maraton al spectacolelor şi distracţiei, pentru un interval de patru zile. “Caravana lui Axinte” poposeşte şi anul acesta în reşedinţa judeţului Teleorman, având în vedere nivelul încasărilor de anul trecut şi succesul pe care spectacolele incluse în eveniment l-au avut în rândul alexăndrenilor şi a locuitorilor comunelor din apropiere. Deşi anul trecut au existat destule critici cu privire la genurile muzicale promovate în cadrul Caravanei, se pare că priza la public i-a făcut pe organizatori să nu-şi schimbe foarte mult optica, aşa că şi anul acesta se vor asculta manele la Alexandria, cel puţin pe parcursul uneia dintre seri, când Vali Vijelie va urca pe scena amplasată în centrul oraşului, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

Dar nu doar amatorii de manele vor avea motive să iasă seara în oraş în primele patru zile ale lunii mai, ci şi cei care preferă muzica etno, rock sau dance. Asta pentru că pe scena amplasată pe platoul din faţa Casei de Cultură vor mai urca Alex Velea, What’s Up, Autentik şi Pact cu Leo Iorga. Desigur, alături de aceste nume sonore ale muzicii vor mai avea loc şi alte momente muzicale, susţinute de trupe mai puţin cunoscute, care doresc să-şi testeze priza la publicul alexăndrean.

Potrivit organizatorilor, este de aşteptat ca şi în acest an, interesul alexăndrenilor să fie crescut cu privire la cele patru zile de distracţie, mai ales că pe timp de zi, copiii se vor putea bucura de tiribombele amplasate pe un segment central al străzii Dunării. În timpul serilor, poliţia municipală şi cea locală vor face o analiză a situaţiei de la spectacole iar dacă numărul celor prezenţi va impune luarea acestei măsuri, va fi blocat traficul pe Dunării şi circulaţia va fi deviată pe alte artere rutiere. Dar, de principiu, potrivit administratorului municipiului, Ştefan Tăbăcitu, chiar dacă situaţii de acest gen vor apărea, circulaţia rutieră va fi blocată pe segmentul central al străzii Dunării numai pentru 2 sau 3 ore.

De precizat ar mai fi faptul că municipalitatea nu este implicată deloc în organizarea evenimentului, singura contribuţie a acesteia fiind asigurarea spaţiului şi a unui climat de siguranţă şi curăţenie în zona desfăşurării spectacolelor. Desigur, cei de la Administraţia Domeniului Public vor avea mai multă activitate decât de obicei, pentru că în urma celor patru zile de distracţie se va acumula, cu siguranţă, multă mizerie, lipsa de civilizaţie fiind deja un aspect destul de evident în comportamentul celor care vin din comunele limitrofe pentru a-şi petrece câteva seri într-un mod mai special la Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.