Social

Daruri pentru copiii alexăndreni din Centrul de Zi şi Adăpostul pentru persoanele aflate în dificultate

IMG_3616Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria a continuat la începutul acestei săptămâni acţiunea de oferire a darurilor pentru copii, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului. O echipă a primăriei s-a deplasat luni, 2 iunie, la Adăpostul pentru persoanele aflate temporar în dificultate unde locuiesc cu unul sau ambii părinţi 15 copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 10 ani. Cadourile oferite de municipalitate au constat în jucării şi produse de igienă specifice fiecărei vârste şi un tort pentru toţi copiii.

La Adăpostul pentru persoanele aflate temporar în dificultate din Alexandria sunt ocupate în acest moment 43 din cele 50 locuri disponibile. Pot fi cazate pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire cu încă 6 luni, persoanele adulte sau familiile care nu au unde să stea sau care sunt supuse violenţei în familie. “Nu este vorba de persoane bolnave, ci de persoane care din diferite motive, inundaţii, datorii la bănci, au rămas fără adăpost. Majoritatea sunt persoane tinere cu copii mici pentru care municipalitatea asigură aici pentru o perioadă determinată de timp cazare şi masă”, a declarat administratorul municipiului Alexandria, Ştefan Tăbăcitu.

Acesta a mai spus că adăpostul va intra curând într-un proces de reabilitare printr-un proiect finanţat din fonduri europene, numărul locurilor disponibile urmând să ajungă la 138. “Parterul şi jumătate din primul etaj au fost deja reabilitate cu bani din bugetul local. Urmează reabilitarea cu fonduri europene pentru jumătate din etajul unu, etajul doi şi trei”, a explicat administratorul municipiului.

Acţiunea de oferire a cadourilor pentru copiii proveniţi din familiile aflate în dificultate a continuat la Centrul de Zi din Blocul Patria, unde zilnic în intervalul orar 7.00-16.00, 8 copii din clasele I-VIII primesc o masă caldă şi beneficiază de condiţii bune pentru petrecerea timpului liber şi efectuarea temelor şcolare. Cei 8 copii provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, ale căror venituri provin în ecxclusivitate din ajutorul social, însă frecventează cu regularitate cursurile şcolilor la care sunt înscrişi şi au rezultate satisfăcătoare. Şi aici reprezentanţii Primăriei Alexandria au adus un tort şi cadouri pentru fiecare copil.

“Credem că şi acest obiectiv va putea fi dezvoltat pentru că necesităţile sunt mari. Dorim ca toţi copiii din Alexandria să aibă condiţii bune şi să meargă la şcoală pentru a depăşi problemele cu care se confruntă acum”, a spus Ştefan Tăbăcitu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.