Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dănuţ Cristescu: “Sperăm ca până la finele anului să realizăm abatorul de la Dobroteşti”

Până la finalul acestui an ar putea fi gata abatorul de la Dobroteşti, proiect demarat încă din perioada în care preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman era actualul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea, a precizat actualul şef al CJ, Dănuţ Cristescu, cu ocazia vizitei făcute de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la centrele de bătrâni de la Cervenia şi Furculeşti.

“Eu am avut cu domnul ministru şi o discuţie mai aplicată, nu sunt specialist în agricultură, însă am avut discuţii atât cu domnul ministru Daea, cât şi cu domnul consilier, atât la Dobroteşti, cât şi în zona Zâmbreasca – un triunghi important: Dobroteşti – Zâmbreasca- Siliştea Gumeşti, pentru că acolo avem 24.000 de capete de oaie cap negru, o rasă foarte importantă. Vreau să vă dau şi o veste bună: la Dobroteşti avem în intenţie să facem un abator, un punct de sacrificare pentru crescătorii de animale din zonă, suntem în faza de  documentaţie şi mai avem nevoie de unele avize. Am discutat şi cu domnul ministru secretar de stat Adrian Gâdea, acest proiect se derulează încă de când era dumnealui preşedinte al Consiliului Judeţean, iar eu doar am continuat demersurile. Sperăm ca în acest an, până la finele anului, să realizăm acest punct de sacrificare foarte necesar pentru judeţul Teleorman, pentru că noi în acest moment nu mai avem niciun abator la nivelul judeţului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

De asemenea, Dănuţ Cristescu l-a invitat pe ministrul Agriculturii în judeţ, pentru discuţii aplicate cu agricultorii, pentru a afla direct de la aceştia problemele cu care se confruntă.

“Cu mare plăcere îi lansez invitaţia domnului ministru în judeţ, nu neapărat în cadrul unor vizite oficiale, ci doar să discute cu agricultorii, să strângă de la ei direct toate problemele cu care se confruntă şi să pună în aplicare prin acte normative modalităţi de sprijin pentru agricultori, prin urmare şi pentru cei din Teleorman”, a mai spus şeful CJ Teleorman.

Pe de altă parte, Dănuţ Cristescu a adus în discuţie şi necesitatea înfiinţării altor puncte de sacrificare în Bucureşti, în care crescătorii de animale din Teleorman şi nu numai să-şi poată sacrifica animalele.

“Îl rog pe domnul ministru, şi o să fac şi eu toate demersurile necesare să discut şi cu primarul Capitalei, să-şi aplece atenţia asupra unui aspect: crescătorii de animale din zona Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Zâmbreasca necesită încă două puncte de sacrificare în Bucureşti, pentru a putea să valorifice mieii de Paşte, să-şi poată vinde animalele… Nu este suficient acel punct de sacrificare din Apărătorii Patriei, este  nevoie de încă două puncte de sacrificare, şi nu doar pentru crescătorii de animale din judeţul Teleorman”, a mai precizat Dănuţ Cristescu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code