Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman: Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie supus consultărilor în Parlament

La mijlocul lunii februarie, președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul prezidențial prin care, începând cu 1 ianuarie 2021, contribuția României la bugetul Uniunii Europene crește la 1,4% din Venitul Național Brut, creștere determinată de Mecanismul European de Reziliență și Redresare al Comisiei Europene, fiecare stat membru urmând să contribuie mai mult la bugetul uniunii. Decretul semnat de președinte a fost înaintat către Parlamentul României spre dezbatere și ratificare, urmând ca prevederile sale să fie puse în aplicare după ratificarea de către toate statele membre, nemaifiind necesară transpunerea în legislația națională.

Senatorul PSD de Teleroman, Dănuț Cristescu declară referitor la această temă că Partidul Social Democrat va vota cu siguranță decretul, însă doar după ce Planul Național de Redresare și Reziliență va fi supus dezbaterii și consultărilor în Parlamentul României: “PSD votează în Parlament pentru decretul prezidențial privind creșterea contribuției României la Uniunea Europeană!

PSD va vota cu siguranță acest decret, însă numai după ce Guvernul va pune pe masa consultărilor din Parlament Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Creșterea contribuției României la Uniunea Europeană este determinată de Mecanismul de Redresare și Reziliență pe care UE l-a introdus pentru sprijinirea statelor membre pentru relansarea economică în urma șocului produs de pandemia cu noul coronavirus.

Prin urmare, banii suplimentari pe care trebuie să-i plătească România au ca finalitate primirea mai multor bani de către țara noastră prin Planul Național de Redresare și Reziliență pe care să-l prezinte la Bruxelles.

Având în vedere că este un plan al României, nu al guvernului actual, și că România ca țară, nu puterea politică din actuala conjunctură parlamentară, trebuie să plătească o sumă suplimentară în vederea susținerii acestui plan, atunci este absolut necesar să existe o consultare a tuturor partidelor parlamentare, care reprezintă cetățenii români în Parlament.

De aceea, votul pentru decretul prezidențial trebuie să aibă loc după declanșarea consultărilor cu toate partidele parlamentare cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență.

PSD va vota cu certitudine decretul prezidențial, dar vrea să se asigure că suma plătită suplimentar de România la UE va fi cu folos, și țara noastră va beneficia cu adevărat de fondurile suplimentare din partea Comisiei Europene”, susține senatorul Dănuț Cristescu.

One Comment

  1. Observator

    Ehe!
    Danut, băiatu’ de mingi a ’ lu’ Ciolacu face gât la microfon.
    Baiatu” ăsta ce dă din coate, se vede deja Ciolacu 2 la alegerile viitoare, PE-SE-DE.
    Prin aceasta acțiune penibilă si fără argumente juridice, ne-ai arătat încă o dată, unde duce somnul parlamentarului analfabet funcțional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.