Politic

Dănuț Cristescu, candidat PSD pentru Senat: „PNL, prin incompetență și impostură, a adus țara în pragul dezastrului”

Pe 6 decembrie spunem STOP răspândirii molimei liberale. Ne salvăm viața! Votăm pentru PSD! 100 de miliarde de euro! La acest nivel ajunge datoria guvernamentală în 2020. Rectificarea bugetară făcută de PNL – expresia dezastrului economic! Guvernul Orban a eșuat catastrofal în economie, așa după cum a eșuat și în Sănătate.

Argumente:

1) Datoria publică va ajunge în acest an la 100 de miliarde de euro. Guvernul Orban a ”reușit” ca într-un an și două luni să facă o datoria suplimentară cât toată datoria făcută de România în primii 21 de ani după Revoluție.

2) Deficitul bugetar ajunge la 100 de miliarde de lei – aproape 10% din PIB! Este un record negativ istoric, echivalentul deficitelor bugetare însumate ale ultimilor 3 ani.

3) În pofida împruturilor galopante și a deficitului uriaș, România a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei – echivalentul a doar 2,5% din PIB, după cum reiese chiar din cifrele guvernului.

4) Investițiile au fost tăiate! Rectificarea a însemnat minus 1,7 miliarde de lei diminuări ale cheltuielor de capital.

5) Finanțarea proiectelor europene a fost tăiată! Minus 2,8 miliarde de lei.

Se face proba concretă a demagogiei PNL-iste. Degeaba flutură steagul investițiilor și a atragerii de fonduri europene. În realitate, guvernul Orban n-a fost și nu este capabil să facă niciu una, nici alta.

Cifrele rectificării bugetare zugrăvesc un tablou al dezastrului. Dacă această guvernare mai continuă România nu va ieși, se va afunda în criză! Iar oamenii vor suferi pe termen lung!

Ionel Dănuț Cristescu

Candidat PSD pentru Senatul României

 

One Comment

 1. Atunci cand competenta politicienilor este un criteriu prea greu de atins si cand consistenta ideologica a partidelor este prea slaba, politicienii inventeaza teme false, tocmai pentru a se supune unor evaluari mai usoare.
  Singurele criterii de evaluare ale celor care ne cer votul ar trebui sa fie:
  1. coerenta propunerilor si programelor politice pe care promit ca le vor sustine;
  2. compatibilitatea acestor programe si propuneri cu optiunilor noastre ideologice;
  3. forta lor de a convinge si de a construi majoritati care sa le sustina proiectele.
  Adica ar trebui sa votam baieti destepti si puternici, nu niste papagali care se lauda ca sunt saraci si cinstiti.
  Iar daca intre timp, politicianul destept si puternic pe care l-am votat e bagat la inchisoare pentru coruptie, sa fie sanatos… Va lasa locul pentru un altul, care sa fie la fel: destept si puternic.
  Treaba noastra e sa-i votam pe aia destepti, iar treaba procurorilor e sa-i bage la puscarie pe aia corupti. Si nu invers!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.