Politic

Dan Diaconescu, cinci ani cu executare

Ioan DUMITRESCU
Fondatorul Partidului Poporului Dan Diaconescu, omul de presă Dan Diaconescu, care şi-a cedat numele formaţiunii politice pe care a iniţiat-o, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel, ultima instanţă definitivă, la cinci ani de închisoare cu executare, şi interzicerea activităţii în presa scrisă şi audio-video, pentru şantaj. Odată cu Dan Diaconescu a mai fost condamnat şi un alt coleg de-al său, la numai patru ani, dar tot pentru şantaj.
Partidul Poporului Dan Diaconescu a avut o ascensiune rapidă la ultimele alegeri locale şi parlamentare, reuşind să intre şi în Parlament, şi în administraţia publică locală, în Consiliile Judeţene şi locale; este adevărat că totul s-a petrecut şi după mandatul catastrofal al Partidului Democrat. Acum, simbolul partidului, Dan Diaconescu, trebuie să stea cinci ani după gratii, şi încă cinci ani nu are voie să activeze în presă.
Despre condamnarea definitivă a lui Dan Diaconescu la cinci ani cu executare, secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a declarat că săptămâna viitoare se vor întâlni la Bucureşti toţi liderii organizaţiilor judeţene, pentru a analiza situaţia creată. Oricum ar fi, Liviu Neagu a declarat că proiectul politic al Partidului Poporului Dan Diaconescu va continua. Şi viceprimarul municipiului Alexandria, Iotu Lucian, tot membru PP-DD, a spus că, ce s-a întâmplat nu este în regulă, dar îşi vor reveni după lovitura primită de partid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.