Economie

DADR a prezentat raportul privind finalizarea campaniei agricole de vară – Campania de recoltare de anul acesta, cea mai lungă din ultimii 10 ani

TRACTOAREMarţi, 23 septembrie 2014, în cadrul şedinţei ordinare a Colegiului Prefectural, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, Aurel Petcu, a prezentat raportul privind finalizarea campaniei agricole de vară.

Potrivit acestuia, suprafaţa arabilă totală a judeţului este de 455.642 ha culturile, din care suprafeţele recoltate în campania de vară a anului 2014 au fost de 33.750 hectare la orz dintr-un total de 33.956 cultivate, fiind obţinută o producţie de 3.720 kg la hectar. Au mai fost cultivate şi recoltate orzoaică de toamnă, fiind obţinută o producţie totală de 14.484 tone, cu o medie la hectar de 3.550 kg, orzoaică de primăvară, la care s-a înregistrat o producţie medie la hectar de 2.280 kg, triticale – 3.820 kg la hectar, grâu, obţinându-se o producţie medie la hectar de 3.650 kilograme, ovăz – 1.470 kg/ha, rapiţă – 2.370 kg/ha şi mazăre boabe, cultură la care s-a obţinut o producţie medie de 2.100 kg la hectar.

Recoltatul culturilor a demarat în data de 20.06.2014 cu orzul, continuându-se cu rapiţă şi concomitent şi cultura grâului. “Din cauza fenomenelor hidrometeorologice periculoase şi anume precipitaţii abundente, începând cu jumătatea lunii iulie – începutul lunii august recoltatul culturilor de orz, răpită, grâu a fost întârziat semnificativ în special în zona de nord a judeţului ducând la o diminuare şi implicit o depreciere a indicilor de calitate a producţiei”, a spus Aurel Petcu.

Acesta a continuat prin a declara că “ploile dese şi abundente din lunile iulie-august au condus la prelungirea campaniei de treierat cu mult peste perioada optimă de recoltare – aceasta fiind una din cele mai lungi campanii de recoltare din ultimii 10 ani”.

În comparaţie cu anul 2013, producţiile anului acesta sunt apropiate cantitativ de cele ale anului trecut. De asemenea concomitent cu recoltatul s-au efectuat lucrări de eliberat teren şi arături de vară. O altă problemă cu care agricultorii teleormăneni s-au confruntat a fost legată de dăunători, boli şi buruieni, care, potrivit directorului DADR, au avut un mediu propice pentru dezvoltare conducând la infestarea culturilor, din cauza excesului de umiditate atât în sol, cât şi în atmosferă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.