Social

Dacă salariile din sănătate nu vor creşte, Sanitas va declanşa acţiuni de protest

Federaţia Sanitas va declanşa un amplu program de acţiuni sindicale revendicative, dacă Guvernul nu va decide, în perioada imediat următoare, acordarea unei creşteri salariale de minim 10% din salariul de baza tuturor lucrătorilor din sănătate, începând cu 1 septembrie 2015.

Potrivit Sanitas, în data de 26 mai 2015 a avut loc, în Bucureşti, şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS, care a luat act de stadiul negocierilor cu Ministerul Sănătăţii şi a analizat rezultatele acestora.

În urma discuţiilor, luând în considerare tergiversarea finalizării acestor negocieri şi rezultatul incert de la acest moment, liderii organizaţiilor judeţene Sanitas au mandatat Biroul Executiv să negocieze cu reprezentanţii Guvernului acordarea unei creşteri salariale de minim 10% din salariul de bază tuturor lucrătorilor din sănătate, începând cu 1 septembrie 2015.

“Atragem atenţia că, dacă în perioada imediat următoare nu vor fi găsite soluţii la problemele semnalate în mod repetat de Federaţia SANITAS, iar negocierile cu privire la creşterile salariale vor eşua, Consiliul Naţional a hotărât să declanşeze un amplu program de acţiuni sindicale revendicative”, se arată într-un comunicat al Federaţiei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.