Social

Cursă de cale ferată desfiinţată

Ioan DUMITRESCU

Cursa pe calea ferată de pe ruta Zimnicea-Alexandria a fost desfiinţată şi nemulţumeşte pe mulţi locuitori ai comunelor de pe traseu. Cursa care aparţinea firmei Regio Trans Braşov, nu mai are nici un vagon şi nici o locomotivă şi nu mai execută nici o cursă între Zimnicea şi Alexandria.

Florea Stoenică, din Ţigăneşti, susţine că peste 30 de copii făceau naveta cu trenul la liceele din Alexandria şi mai multe zeci de muncitori angajaţi pe platforma industrială sunt în imposibilitatea, în momentul de faţă, să meargă la şcoală sau la serviciu.

Desfiinţarea cursei dintre Zimnicea şi Alexandria s-a făcut fără un anunţ prealabil, astfel încât să poată fi înlocuită cu o cursă auto, iar elevii şi navetiştii din Zimnicea şi din comunele de traseu sunt în imposibilitatea de a mai merge la cursuri sau la slujbe.

One Comment

  1. Cursele de tren dintre Alexandria si Zimnicea au fost suspendate datorita retragerii certificatului de siguranta de catre AFER in urma constatarii a numeroase probleme la aceste automotoare( asa ca cei care le foloseau ar trebui sa fie multumiti ca sunt in siguranta).Timp de o luna in urma unei conventii intre Regiotrans si operatorul de stat au circulat trenurile CFR Calatori.In aceasta perioada Regiotrans a facut demersuri si a reluat cursele in zonele unde inspectorii AFER au constatat ca trenurile respecta normele de siguranta feroviara( care se stie sunt mult mai stricte ca in domeniul rutier). Din pacate automotoarele care aveau curse in Teleorman si Arges sunt singurele care nu sunt apte sa circule pe caile ferate din Romania….in restul tarii aceste curse fiind reluate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.