Eveniment

Curg amenzile date în județ pentru deplasări nejustificate

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat să acționeze integrat în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari M.Ap.N. și polițiști locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 29 aprilie, 175 de polițiști, 75 de jandarmi, 18 militari și 24 de polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, precum și OUG 1/1999, fiind verificate 60 de persoane aflate în izolare, precum și alte peste 700 din perspectiva respectării interdicțiilor impuse. În contextul prezentat, au fost verificate în trafic peste 300 de autoturisme.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale aplicate persoanelor fizice, dintre care 60 au fost date de angajații Inspectoratului de Poliție, în timp ce alte opt au fost date de jandarmi, valoarea sancțiunilor fiind de 120.275 lei). 40 dintre amenzile date au sancționat nerespectarea prevederilor OM nr. 3/2020.

Dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.