Sport

Cupa “Juventus” – FCM Alexandria, debut convingător pe sintetic

fcm 2Primul joc pe o suprafaţă optimă de joc pentru FCM Alexandria în această iarnă a avut loc marţi, 10 februarie, contra echipei Voinţa Snagov (locul 12, seria a 2-a, Liga a 3-a), meci din cadrul Cupei “Juventus” la fotbal, pe teren sintetic. A fost un meci care a arătat exact cum şi-ar fi dorit antrenorul Romulus Ciobanu, echipa alexăndreană a arătat ca una solidă, sigură pe ea, atunci când a apăsat pedala acceleraţiei, o echipă care nu se precipită şi ştie să speculeze spaţiile libere din apărarea adversă. În defensivă, alexăndrenii s-au descurcat destul de bine, iar atunci când fundaşii au fost depăşiţi, a fost la postul portarul, care a dat siguranţă colegilor săi. Doar în primele 15-20 de minute au avut probleme alexăndrenii, deoarece se vedea faptul că nu sunt acomodaţi cu suprafaţa de joc (mai rapidă, dar şi terenul era îngheţat), după care au preluat controlul, cel puţin tactic, al meciului. Prima repriză a fost echilibrată, deşi alexăndrenii au irosit trei ocazii (Lascu două şi Căpăţână), dar după pauză jocul a avut un alt ritm. Cosmin Căpăţână a marcat de două ori, spaţiile în defensiva ilfovenilor fiind tot mai generoase, astfel că jocul a avut un singur sens, timp de 20 de minute. La jumătatea reprizei, antrenorul Ciobanu a schimbat şase jucători – au intrat toţi sportivii din lot, astfel că jocul s-a mutat la cealaltă poartă (deşi alexăndrenii au surprins de câteva ori, pe contraatac adversarii). Pe final de meci, cei din Snagov au avut trei ocazii mari, însă în două rânduri s-a opus Florin Olteanu, iar o dată fundaşii au blocat, astfel că meciul s-a încheiat cu cele două goluri reuşite de Căpăţână. Ca o concluzie, a fost un test util pentru alexăndreni, primul pe un teren bun (chiar dacă a fost un teren mai mic), dar care a arătat că FCM este o echipă care promite, însă trebuie răbdare pentru ca aceşti tineri să crească.

 

“Un meci de pregătire, pe o suprafaţă de joc care ne obligă la un joc combinativ, dar care ne-a lipsit până acum, în jocurile precedente. S-a văzut acest lucru în primele 20 de minute, după care băieţii s-au acomodat şi eu spun că în a doua parte a primei reprize, şi în prima jumătate din repriza secundă, am făcut un meci mai bun, plusul s-a văzut în repriza secundă când am marcat cele două goluri. Adversarul a fost bun, cu jucători tehnici, care în momentul de faţă se descurcă bine în Liga a 3-a” – Romulus Ciobanu (antrenor principal FCM Alexandria).

-FCM Alexandria – Voinţa Snagov 2-0 (Cosmin Căpăţână ’60, ’67); pentru FCM au jucat: F. Olteanu, I. Dragu, D. Boşoteanu, I. Sitaru, A. Olteanu, T. Mircea, R. Slobozeanu, F. Radu, C. Căpăţână, M. Olteanu, H. Lascu; după pauză au intrat: M. Marin, M. Tereuci, C. Pârva, M. Păun, M. Mitroi, C. Dinu, A. Stafie, Ionicel.

Următorul joc pentru FCM Alexandria în cadrul Cupei “Juventus”, joi (12 februarie), ora 10.30, contra echipei Juventus Bucureşti (locul 4, seria a 2-a, Liga a 3-a).

B.Pană

fcm 4fcm 5

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.