Eveniment

“Cunoaşte şi protejează Patrimoniul cultural naţional”, la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”

politie2Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Teleorman şi Fundaţia Collegium XXI au organizat şi desfăşurat, marţi, 7 aprilie, Proiectul Educativ Naţional intitulat “Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”. Proiectul s-a desfăşurat în cadrul programului “Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria şi a fost prezentat de către Ion Pătraşcu, comisar în cadrul IPJ Teleorman, responsabil cu protejarea patrimoniului, Gabriel Ghiţă, reprezentant al Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, şi Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman. Întâlnirile dintre ofiţerii de poliţie şi elevi s-au desfăşurat în două etape. Prima etapă a avut loc la sediul unităţii de învăţământ din Alexandria, iar cea de-a doua etapă la sediul Muzeului Judeţean Teleorman, cu începere de la ora 11.00.

Activităţile derulate de IPJ Teleorman, în parteneriat cu Fundaţia Collegium XXI, au drept obiectiv principal informarea copiilor cu privire la tezaurul cultural naţional, în sensul cunoaşterii şi protejării valorilor acestuia. Comisarul Ion Pătraşcu, lucrător specialist din cadrul I.P.J. Teleorman – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional a susţinut o prezentare power point privind măsurile educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la datoria morală şi responsabilitatea civică a fiecărui membru al societăţii de a se implica personal în protejarea patrimoniului. La finalul prezentării cadrele didactice şi elevii participanţi au primit individual diplome de participare şi materiale promoţionale.

Proiectul a urmărit să ofere elevilor informaţii privind tezaurul cultural naţional şi să accentueze consolidarea conştiinţei morale şi importanţa fiecărui individ în procesul de apărare a integrităţii valorilor culturale naţionale. Cu această ocazie, lucrătorul de poliţie, a mai prezentat activităţile de cercetare a cauzelor şi a faptelor penale care constituie infracţiuni ce aduc atingere patrimoniului cultural naţional, identificarea suspecţilor şi tragerea la răspundere a infractorilor. După expunerea prezentată de către lucrătorul de poliţie, toţi elevii participanţi s-au deplasat la Muzeul Judeţean din Alexandria în vederea continuării activităţilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.