Eveniment

Cui au dat mărţişoare liderii politici

Ioan DUMITRESCU

S-a împământenit tradiţia ca de 1 martie bărbaţii să ofere mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor. Unii dau mărţişoare de tinichea, alţii de argint sau aur, alţii dau doar flori, dar gestul bărbaţilor este de apreciat atâta timp cât este făcut din inimă, sau pentru a respecta tradiţia; chiar dacă este vorba despre o obligaţie a bărbaţilor faţă de femei în ziua de 1 martie, de mărţişor, sau este vorba efectiv despre dovada unei afecţiuni, mărţişorul de 1 martie reuşeşte să reclădească o relaţie între cel care oferă şi cea care primeşte mărţişorul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, s-a grăbit şi vineri, 27 februarie, a oferit mărţişoare colegelor din Consiliu; preşedintele Gâdea afirmă că a oferit mărţişoare tradiţionale şi flori normale, nesofisticate. De asemenea, Adrian Gâdea a dat mărţişoare celor două mame ale sale, mama naturală şi mama-soacră, nu din obligaţie, ci din dragoste şi, din respect, şi cumnatei. Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman afirmă că nu s-a achitat de obligaţie, ci fiindcă de 1 martie, în prima zi calendaristică a primăverii, aşa este normal: să omagiem femeile cu un mărţişor, prin care să amintim faptul că o nouă viaţă renaşte şi astfel o nouă speranţă, iar speranţa trebuie să fie de mai bine.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Victor Drăguşin, a oferit deja de la sfârşitul săptămânii trecute mărţişoare şi flori atât soţiei sale, cât şi celor două fete ale sale. Primarul Victor Drăguşin a oferit mărţişoare şi flori şi doamnelor angajate în primărie şi consideră că oferirea mărţişorului de 1 martie este un gest de normalitate al unui bărbat cu ocazia zilei respective. Sosirea primăverii anunţată de mărţişor este şi un semn de speranţă de mai bine a anului care a început.

Senatorul social-democrat Florinel Dumitrescu a oferit mărţişoare şi flori tuturor colaboratoarelor sale, cum a declarat, şi angajatelor sale. Senatorul Dumitrescu are un regret, acela datorat faptului că 1 martie a căzut anul acesta într-o duminică, când în Camera inferioară a parlamentului nu se lucrează, nu va putea oferi mărţişoare şi flori de 1 martie atât colegelor sale de partid, cât şi doamnelor care au altă apartenenţă politică.

Şi deputatul Calotă Ică Florică, reprezentant al Partidului Liberal Reformator, este un pic supărat că Parlamentul nu lucrează de 1 martie, dar în ziua de luni va oferi mărţişoare şi flori colegelor de partid, şi nu numai, ci şi celor care sunt adversari politici, fiindcă 1 martie este prima zi a primăverii şi eventual a împăcării.

Adrian Florescu, membru activ al Partidului Mişcarea Populară, chiar dacă fostul preşedinte al formaţiunii politice, Elena Udrea, este după gratii zilele acestea, consideră că 1 martie trebuie sărbătorită. Adrian Florescu a dat mărţişoare tuturor femeilor şi domnişoarelor din marea sa familie, iar pe data de 1 martie a fost prezent pe străzile din centrul municipiului reşedinţă de judeţ oferind alexăndrencelor mărţişoare şi flori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.