Social

Cuantumul burselor pentru elevii alexăndreni va fi aprobat săptămâna aceasta

Consiliul local al municipiului Alexandria va dezbate în cadrul şedinţei care se va desfăşura miercuri, 30 octombrie, şi proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor care vor fi acordate în semestrul I al anului şcolar 2013-2014 elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul reşedinţă de judeţ.
Anul trecut, Consiliul local Alexandria a aprobat acordarea de burse pentru elevii care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, pentru cei care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi pentru cei care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico ştiinţific, valoarea burselor pentru aceste categorii fiind de 100 lei fiecare.
Cele mai multe burse, respectiv 1713, au fost însă burse de merit în valoare de 85 lei fiecare acordate elevilor care au avut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior. Au fost acordate şi burse de studiu în valoare de 70 de lei fiecare pentru elevii proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, dar care au avut media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior, burse de ajutor social în valoare de 60 de lei fiecare acordate la cerere unor copii din categoriile defavorizate (orfani, bolnavi etc.). În total au fost acordate 2689 de burse. Cele mai multe burse de performanţă şi burse de merit au fost acordate elevilor Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, pe locul al doilea situându-se Şcoala Gimanzială “Ştefan cel Mare”, iar pe locul al treiele Şcoala Gimanzială nr. 5. În topul liceelor alexăndrene cu cele mai multe burse de performanţă pe locul I s-a situat Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”, locul al doilea fiind ocupat de Liceul Teoretic Al I Cuza”, care însă a avut cei mai mulţi elevi cu medii de peste 8.50, deţinând locul I la burse de merit. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.