Politic

Cu un an înaintea alegerilor locale, şefia Consiliului Judeţean separă taberele în PSD

Cu mai bine de un an până la alegerile locale din iunie 2016, în partidele politice se prefigurează opţiunile pentru funcţiile din administraţie. Şi, dincolo de Primării, unde actualii edili se gândesc serios la modalităţile prin care îşi pot asigura încă un mandat, şefia Consiliului Judeţean rămâne miza alegerilor locale, mai ales în contextul actual, când este ales indirect, din rândul consilierilor.

La nivel declarativ, liderii formaţiunilor politice susţin că nu s-a pus, deocamdată, problema opţiunilor pentru prima funcţie în judeţ. Pe la colţuri însă, se discută deja de variante de lideri în jurul cărora să se formeze majorităţi. Şi, dacă la PNL lucrurile nu par să fie evidente, în ce priveşte partea social-democrată a judeţului Teleorman, sunt deja prefigurate două variante pentru şefia Consiliului Judeţean. Astfel că, atât Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului, cât şi Adrian Gâdea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, sunt variante intens vehiculate pentru PSD. Şi, dacă sunt luate în considerare acţiunile celor doi din ultima perioadă, de la încercarea unei comunicări cât mai eficiente cu electoratul, până la deplasările din ce în ce mai dese în judeţ, zvonurile par să prindă contur.

În cazul celor doi, problema care se pune este nu atât candidatura în sine, cât modul în care îşi vor împărţi susţinerea social-democraţilor. Şi, cum era de aşteptat, şi în ce priveşte bunăvoinţa partidului, lucrurile par să se separe. În acest sens, spun unii social-democraţi, Carmen Daniela Dan pare să conteze pe sprijinul unei părţi importante a primarilor teleormăneni, în timp ce Adrian Gâdea pare să se bazeze pe deputaţii şi senatorii de Teleorman, care l-ar prefera oricând actualului prefect al judeţului. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.