Economie

Cu patronul la închisoare, Donau Chem se pregăteşte să trimită acasă 50% din personal

La combinatul chimic Donau Chem, procesul tehnologic este oprit de o bucată bună de timp, iar conducerea evită să dea un termen concret de reluare a acestuia. În schimb, se pregăteşte disponibilizarea a jumătate din personal, astfel că aproape 500 de muncitori vor rămâne fără loc de muncă.

„M-am întâlnit chiar azi dimineaţă cu domnul director (n.r. Ioan Ban) şi mi-a spus că se lucrează acum pentru a trimite în şomaj o parte dintre muncitori, am înţeles că 50%, o să vedem în perioada următoare exact ce procent va fi”, a spus, referitor la subiect, Dănuţ Cuclea, primarul municipiului Turnu Măgurele.

În ce priveşte plata salariilor, restanţele au rămas la nivelul lunii ianuarie, iar conducerea nu oferă, nici în acest caz, un termen concret de achitare.

Angajaţii sunt nemulţumiţi, aşa cum era de aşteptat, şi speră, ca şi până acum, ca cererile lor să fie auzite de cine trebuie, iar situaţia să fie remediată.

Potrivit primarului municipiului Turnu Măgurele, muncitorii n-au mai organizat proteste. Aceştia, spune primarul Cuclea, aşteaptă plata salariilor la zi şi intrarea în şomaj, după cum au cerut, de altfel, şi în cadrul şedinţei Comisiei pentru Dialog Social de la sfârşitul lunii martie. Şi, deşi pare o soluţie nu tocmai fericită la prima vedere, angajaţii consideră că, în acest mod, au un venit lunar garantat, care să le asigure, cel puţin pentru o perioadă, traiul de zi cu zi. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.