Sport

CSBT Alexandria înaintea debutului de campionat – “Am fost primite foarte bine de colege, atmosfera este foarte bună!”

Patru sportive de origine americană au venit în vara acestui an la CS Baschet Teleorman Alexandria, pentru a întări lotul echipei antrenate de Mădălin Piperea. De altfel, a devenit obişnuinţă ca în fiecare  start de sezon, echipa alexăndreană să aducă în lot câteva jucătoare străine; şi, la fel ca în anii precedenţi, nici una dintre cele patru jucătoare care au venit  în Alexandria nu a avut contact cu baschetul românesc.Noutatea este însă de cu totul altă natură, fără a fi înţeleşi greşit: două sportive au venit direct din campionatul universitar american NCAA, celelalte două de la echipe din Europa (Ucraina, respectiv Germania 2), şi nici una nu este de culoare!

“Am fost primite foarte bine de colege, ne-am înţeles de prima dată când ne-am văzut”, a spus coordonatorul Ashley Graham, care, la 28 de ani, este una din “veteranele” lotului. De asemenea, Alissa Smith, jucătoare venită pentru prima dată în Europa, s-a arătat foarte mulţumită de condiţiile oferite, dar şi de modul în care au fost tratate sportivele venite de peste Ocean la Alexandria. “Ne-am înţeles foarte bine din prima zi, colegele au fost ok, îmi place stilul lor de joc, dar şi cu antrenorul lucrăm foarte bine! Mă bucur că sunt aici, consider că este un pas înainte în cariera mea”, a spus Alissa Smith, la prima ei declaraţie la Alexandria.

În primele jocuri disputate de echipa alexăndreană în perioada de pregătire, publicul alexăndrean a remarcat una din jucătoarele foarte “blindate”, cu cotiere, jambiere şi genunchiere; este vorba de Tricia Principe, sportivă care a venit la Alexandria din Liga a 2-a din Germania, Sandhausen. Aceasta s-a arătat de asemenea mulţumită de primirea colegelor din localitate, dar şi de faptul că poate vorbi în limba maternă. “În Germania trebuia să vorbesc în limba de acolo, aici am găsit colegele cu care mă înţeleg foarte bine şi mă bucur că pot vorbi în engleză!”, a punctat Tricia Principe, care a dobândit tenacitatea nemţească în sezoanele jucate în Germania.

În fine, a patra sportivă venită la Alexandria, Kelsey Patrick, s-a arătat şi ea mulţumită de atmosfera găsită la echipă, de modul în care au fost primite americancele de colegele din România şi de modul în care se lucrează cu antrenorul Mădălin Piperea.

Concluzia asupra primei impresii pe care şi-au făcut-o cele patru americance din lotul echipei CS Baschet Teleorman Alexandria este una singură: celor patru sportive venite din SUA le-a plăcut atmosfera, modul în care au fost primite de colege în echipă, dar consideră că “Alexandria poate fi o rampă de lansare chiar către un club din WNBA”, după cum a spus una dintre jucătoare.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.