Sport

CSBT Alexandria continuă cu două americance în lot – “Cele trei americance au plecat de frica războiului!”

Cele două americance rămase nu vor pleca

Plecarea inopinată a celor trei sportive de origine americană (Ashley Graham, Alyssa Smith, Kelsey Patrick) din lotul echipei CS Baschet Teleorman Alexandria în SUA a surprins pe toată lumea, inclusiv conducerea clubului. În acest sens, preşedintele clubului Baschet Teleorman Alexandria, Ion Popescu, a făcut unele precizări referitoare la modul în care au stat lucrurile în ce priveşte plecarea sportivelor americane. “Imediat după ce am aflat că trei jucătoare au părăsit România am luat legătura cu stafful tehnic al echipei, cu Călin Voicu şi antrenorul Mădălin Piperea, care mi-au spus cum stau lucrurile. Practic, nici ei nu aveau ce face, deoarece jucătoarele le-au trimis un mesaj, cu câteva minute înainte de plecarea din ţară, când erau deja în aeroport! Nu înţelegem de ce s-a ajuns aici, însă am aflat că în Statele Unite există o avertizare că în Ucraina este război, iar jucătoarelor probabil că le-a fost teamă. Familiile lor au fost cele care le-au cumpărat bilete, însă au părăsit echipa fără cartea verde, deci nu pot să joace pentru altă echipă în Europa până nu discută cu noi. Un lucru este cert, din punctul nostru de vedere ne-am îndeplinit toate obligaţiile, problema fetelor nu este nici de baschet, nici financiară, doar teama care le-a fost transmisă prin comunicatele apărute în legătură cu situaţia din Ucraina. Poate că celor trei americance chiar le-a fost frică de războiul din Ucraina” , a declarat preşedintele Consiliului director al CS Baschet Teleorman Alexandria Ion Popescu. Preşedintele clubului din Alexandria a mai menţionat faptul că sportivele îşi primiseră drepturile salariale la zi (inclusiv luna februarie), iar clubul le cumpărase biletele de avion pentru întoarcerea în SUA la finele campionatului (luna aprilie a.c.).

Pe lângă plecarea inopinată a celor trei americance, preşedintele clubului a ţinut să precizeze că acestea “au încercat să influenţeze o altă jucătoare să plece, însă aceasta a refuzat”, ţinând să nu spună despre cine este vorba. De asemenea, Ion Popescu a declarat, la modul categoric că “celelalte două jucătoare din Statele Unite au promis că vor rămâne la echipă până la finalul sezonului, aşa cum noi am stabilit iniţial”.

 

Înfrângere şi la Arad

Al doilea joc în vestul ţării pentru CS Baschet TR Alexandria s-a disputat luni seara, pe terenul campioanei en-titre ICIM Arad, meci în avans din etapa a 24-a a sezonului regulat. Cu doar 8 jucătoare în lot, echipa alexăndreană n-a reuşit să obţină un rezultat pozitiv, însă a ieşit onorabil din această dispută, în care se poate mândri cu faptul că a câştigat sfertul 4 al meciului. După eşecul la 18 puncte diferenţă, CS Baschet Teleorman Alexandria a urcat din nou pe locul 5, cu 35 puncte acumulate, în 21 de jocuri disputate.

– UVG ICIM Arad – CS Baschet Teleorman Alexandria 76:58 (23-15, 23-16, 17-10, 13-17); pentru CSBT Alexandria au jucat: A. Ştefan (2), S. Arnold (2), T. Principe (6), A. Şipoş (4), V. Rus (24), A. Chivu (13), R. Alecu (1), C. Teodorescu (6).

B. Pană

2 Comments

  1. baschetbalistul

    Sa fie o coincidenta ca cele 3 plecate stateau impreuna in acelasi apartament si ca poate formau o „tabara”?

  2. suporteru'

    Ca in fiecare an, catre sfarsitul campionatului, se intampla evenimente neprevazute la echipa din Alexandria. O explicatie subtire, oare celorlate jucatoare straine din Romania nu le este frica de situatia din Ucraina ?!
    Dar celor doua ramase ?!
    Nimic despre faptul ca, simpla coincidenta, antrenorul pricipal absenteaza iarasi de la jocurile dificile din deplasare ! Stiu, a avut meciuri importante cu echipa U-17 . Inseamna ca pe cele doua le considera deja pierduta .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.