Sport

CS Baschet Alexandria are obiective importante – Patru americance în echipă şi un lot foarte tânăr la Alexandria!

S-au încheiat transferurile pentru CSB Teleorman Alexandria în această toamnă, iar antrenorul Mădălin Piperea are lotul aproape complet. Până când vor reveni de la lotul naţional cele două sportive selecţionate – Alina Chivu şi Adelina Ştefan, prezente cu lotul României la Jocurile Francofone – antrenorul Piperea mizează în pregătire doar pe opt jucătoare, din care cinci sunt achiziţii din vară. Americancele Ashley Graham, Alisia Smith, Kelsey Patrick şi Tricia Principe au luat deja pulsul echipei locale, al lotului de sportive şi se poate spune că sunt deja acomodate în Alexandria. Alături de acestea, junioara Alina Podar (care a jucat inclusiv la nivelul U-16), completează seria transferurilor din vară la CSB Teleorman, echipă care pentru următorul sezon şi-a propus un obiectiv similar cu anii trecuţi, o clasare în primele 8 locuri. Cu toate că n-au avut ocazia să joace decât odată în faţa propriilor spectatori, alexăndrencele speră ca în următorul sezon să fie lume multă ăn tribună, la fel cum şi rezultatele să fie unele pe măsura pretenţiilor. “Am cunoscut deja oraşul, colegele din lot, şi pot spune că totul este ok din acest punct de vedere. Atmosfera la echipă este una bună, antrenorul îmi place, are un stil de joc, câteva scheme de joc, interesante!”, a fost prima declaraţie oferită pentru Ziarul Teleormanul de către americanca Ashley Graham. Aceasta consideră, la fel ca şi celelalte sportive aduse din SUA, că  “venirea la Alexandria este un pas înainte în carieră, este o etapă a activităţii în care vom cunoaşte un alt stil de joc şi de abordare a acestui sport”.

La antrenamente, în această perioadă – ar mai fi trei săptămâni până la startul campionatului – se lucrează foarte tare, antrenorul Piperea îmbinând pregătirea fizică, cu cea tehnico-tactică. Iar la startul sezonului, sportivele speră să fie cât mai bine pregătite, mai ales că debutul de campionat se anunţă foarte dificil (în prima etapă CSB Teleorman joacă la Braşov, primul joc pe teren propriu întâlneşte pe Sepsi Sfântu Gheorghe).

În această perioadă, lotul alexăndrean se pregăteşte în următoarea formulă: Viorela Voicu, Anca Şipoş, Crenguţa Teodorescu, Raluca Alecu, cele patru americance (Ashley Graham, Alisia Smith, Kelsey Patrick, Tricia Principe) şi câteva sportive aduse de la nivelul junioarelor.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.