Politic

Crize de isterie la finalul celei mai recente şedinţe a Consiliului local – Disensiunile politice îi fac consilieri să înjure ca la uşa cortului

Carmen Dumitrescu

Nu e prima dată când consilierii locali se dau în spectacol, crezând, în sinea lor, că devii popular abia atunci când ai curajul să înjuri public. Dar la finalul celei mai recente şedinţe a Consiliului local, din 16 ianuarie, spiritele s-au încins ca pe vremea când Mârzan şi Năstase făceau deliciul publicului, prin exprimări spumoase şi replici acide. Din păcate, noii consilieri locali ne fac să îi regretăm pe cei menţionaţi mai sus, pentru că atât Mârzan, cât şi Năstase construiau scandalul în jurul unor argumente serioase, de care erau ferm convinşi şi pe care le susţineau până în pânzele albe. Noii consilieri se ceartă pe marginea unor apariţii TV ale adversarilor politici iar certurile nu păstrează un nivel al decenţei minimale, dimpotrivă, imprecaţii care fac referire la mame şi dumnezei zgârie urechea celor care, cu sau fără voia lor, se află în sala destinată luării deciziilor semnificative pentru comunitate.

Totul a început de la comentariile consilierului local Florin Titirişcă, acesta abuzând de dreptul său la exprimare de foarte multe ori, mai ales atunci când mass-media se află în sală, el având grijă să genereze încă de la începutul şedinţei o stare de tensiune în sală: “Vă doresc tuturor un an nou plin de realizări, deşi ştiu că anul acesta va fi pentru unii mai bun, pentru alţii mai rău… Nu ştiu…” Apoi, consilierul a propus ca, începând din 2014, să se instituie în Consiliul local cutuma exprimării unui punct de vedere politic de către toate grupurile politice reprezentate în Consiliul local, “ca să nu mai fie nevoie să mergem pe la televizor sau să dăm în presă opinii politice”. Propunerea lui Titirişcă a fost primită cu reticenţă de către restul consilierilor iar primarul Victor Drăguşin a răspuns, elegant, că nu doreşte ca o astfel de cutumă să fie instituită, în contextul în care aceasta ar genera riscul ca şedinţele să se transforme în circ politic şi nu este de dorit să se ajungă acolo. În mod paradoxal, dorinţa exprimată de primarul Drăguşin a generat chiar efectul advers, pentru că Florea Voicilă şi-a amintit de o emisiune TV, al cărei invitat, Florin Titirişcă l-a acuzat de subtilizarea unei sume de bani. De aici până la implicarea în conflict a administratorului municipiului, Ştefan Tăbăcitu, cunoscut pentru libertatea lui în exprimare, n-a fost decât un pas mic.

Şi la finalul şedinţei, în timp ce se pregăteau să iasă din sală, consilierii s-au implicat într-un circ deschis, toţi cei trei consilieri menţionaţi având momente de-a dreptul isterice, condimentate cu înjurături ca la uşa cortului, pe care nu le vom reproduce, pe fondul decenţei în exprimare, reproşându-şi unii altora toată paleta de păcate dintre minciună şi hoţie, privindu-se agresiv, astfel încât să aibă certitudinea escaladării conflictului. La final, părţile implicate în conflict priveau, pe furiş, ca nişte adolescenţi provocaţi, în aşteptarea momentului potrivit în care să treacă la agresiuni fizice. Din fericire, situaţia a rămas la nivelul de conflict verbal, însă având în vedere tensiunea tot mai evidentă din Consiliul local, dar şi temperamentul coleric al celor mai mulţi dintre consilieri, ne aşteptăm şi la confruntare a pumnilor până la finele lui 2014.

One Comment

  1. La ce te poti astepta de la niste analfabeti? Incepand cu „scolitul” Voicila si terminand cu ceilalti! Pacat ca pentru niste interese de strategie electorala ajung in aceste structuri oameni fara scrupule fara stiinta de carte si ne mai miram de ce suntem in toate erarhiile pe ultimile locuri,performanta,care tot din pacate, suntem si la nivel national!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.