Social

Criterii pentru repartizarea locuinţelor din fondul locativ de stat din Alexandria

Întrunit în şedinţă de îndată, Consiliul local Alexandria a aprobat săptămâna aceasta criteriile pentru repartizarea locuinţelor din fondul locativ de stat al municipiului reşedinţă de judeţ pentru anul 2014 precum şi constituirea comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din această categorie pentru întocmirea listei de priorităţi. Potrivit documentului cele mai multe puncte, 20 la număr, se acordă chiriaşilor din imobilele naţionalizate restituite în natură foştilor proprietari. 10 puncte primesc solicitanţii din următoarele categorii: absolvenţi ai învăţământului superior cu diplomă de licenţă care lucrează în instituţii de interes public sau în mediul de afaceri privat din municipiul Alexandria, chiriaşii din locuinţele de serviciu ale SC Koyo, care fiind disponibilizaţi, riscă să fie evacuaţi, chiriaşii în spaţiu din fondul locativ privat şi solicitanţii care locuiesc cu chirie sau cu părinţii, într-un spaţiu mai mic de 8 metri pătraţi. 8 puncte primesc solicitanţii care locuiesc cu chirie sau cu părinţii, într-un spaţiu cuprins între 8 şi 12 mp, 7 cei care locuiesc cu părinţii, 5 solicitanţii care suferă de boli profesionale, cronice sau contagioase, sau care au în familie un membru suferind de aceste afecţiuni. Şi cei care locuiesc cu chirie sau cu părinţii, într-un spaţiu cuprins între 12-15 mp primesc 4 puncte, iar cei al căror spaţiu este între 15-18 mp obţin 2 puncte. Câte 2 puncte se acordă pentru fiecare copil aflat în întreţinerea soliicitanţilor.

Ierarhia şi repartizarea locuinţelor disponibile din fondul locativ de stat se va face în funcţie de punctajul acumulat de fiecare solicitant. Unităţile locative vor fi repartizate după caz astfel: apartament 1 cameră: 1-2 persoane; apartament 2 camere: 2-4 persoane; apartament 3 camere pentru mai mult de 4 persoane.

În documentul aprobat de consiliul local se precizează că referinţele nefavorabile privind conduita morală a solicitantului şi a membrilor familiei acestuia, de la vecini şi asociaţia de proprietari, precum şi de la conducătorii unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitantului reprezintă un criteriu eliminatoriu. De asemenea nu vor primi locuinţe din fondul locativ de stat persoanele sau familiile ale căror venituri pe membru de familie sunt mai mici de 600 de lei, la determinarea acestui cuantum avându-se în vedere nivelul costurilor privind chiria precum şi cel al celorlalte utilităţi.

Nu pot beneficia de locuinţe din fondul locativ de stat familiile sau persoanele care se regăsesc în una din următoarele situaţii: deţin în proprietate o locuinţă sau au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990, au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe sau deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat.

Peşedintele comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ de stat al municipiului Alexandria este Cornelia Dumitrescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul primăriei Alexandria, iar din comisie mai fac parte: Lucian Iotu şi Gina Curea-consilieri locali, Niculina Costache şi Valentina Ovedenie-referenţi la Compartimentul Fond Locativ şi Claudia Buligan-referent în cadrul compartimentului relaţii cu asociaţiile de proprietari. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.