Eveniment

Cristian Ţopescu, invitat de onoare la Consfătuirea anuală cu profesorii de educaţie fizică

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, ca de altfel, la fiecare început de an şcolar, organizează Consfătuirea anuală cu profesorii de educaţie fizică, care constă într-o instruire şi evaluare a profesorilor de educaţie fizică din judeţ. La Consfătuirea anuală cu profesorii de educaţie fizică de anul acesta au participat cadrele didactice al căror obiect de activitate este educaţia fizică, directori ai direcţiilor de sport, antrenori de la cluburile sportive, precum şi inspectori de specialitate şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman. Consfătuirea anuală cu profesorii de educaţie fizică a avut loc vineri, 20 septembrie, în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria, iar inspectorul şcolar de specialitate, Ştefan Cioacă, a avut cuvântul de început.

Alături de aceştia, ca invitat de onoare, a participat şi renumitul comentator sportiv Cristian Ţopescu, acesta precizând că nu este prima dată când vine la Alexandria, însă de la ultima sa vizită în municipiul reşedinţă de judeţ au trecut zece ani. “Vreau să vă spun că revin cu plăcere, după zece ani, în Alexandria şi, din păcate, constat că nu sunt foarte multe lucruri deosebite cu care vă prezentaţi pe plan naţional. Iar totul se datorează infrastructurii, atenţiei care trebuie acordată acordată copiilor, iar pentru a putea face sport, trebuie să avem o bază solidă”, continuând să spună că la momentul actual Teleormanul nu se prea poate remarca sau mândri cu activitatea sportivă de performanţă, la nivel naţional, în afară de lotul feminin de baschet, foarte bine pregătit, exprimându-şi dorinţa “ca în anii următori, aceste lucruri să se schimbe şi prin dumneavoastră, profesorii de educaţie, copiii să fie atraşi mai  mult către sport. Tot acesta a precizat că părinţii ar trebui să acorde o mai mare atenţie copiilor în ceea ce riveşte greutatea corporală, aceştia din urmă, din cauza unui stil de viaţă sedentar tinzând spre obezitate. Plus de asta, i-a îndrumat pe părinţi să-şi îndrepte copiii spre a face mişcare, nu neapărat sport de performanţă, şi să-şi aducă aminte că un copil înainte de a avea rezultate excepţionale la învăţătură, înainte de a fi olimpic la chimie, matematică sai fizică, trebuie să fie sănătos.

La Consfătuirea anuală cu profesorii de educaţie fizică au mai fost prezenţi directorul Direcţiei Judeţene Sport şi Tineret – Elena Vlad, preşedintele AJF Teleorman – Stan Prodan şi inspectorul şcolar general adjunct – Emilian Vrăjitoarea. La finalul Consfătuirii, conducerea ISJ Teleorman a acordat o serie de distincţii pentru cadrele didactice care s-au evidenţiat în ultimul an şcolar. Au fost acordate şi trei premii de excelenţă, premianţii fiind Cristian Ţopescu, inspectorul şcolar general, Valeria Gherghe, şi inspectorul Ştefan Cioacă (C.P.)

One Comment

  1. Da????? La ce sport participa generala Gherghe??????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.