Politic

Cristi Barbu pleacă de la Primărie, dar rămâne în politică – „În continuare, mă voi ocupa de partid, aşa cum am făcut-o şi până acum”

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi, 25 iunie, recursul formulat de primarul comunei Suhaia, Barbu Costel, în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate ca fiind nefondat.

“Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de Barbu Costel şi Barbu Polixenia împotriva încheierii de şedinţă din 5 decembrie 2013, a încheierii de şedinţă din 12 decembrie 2013, precum şi a sentinţei civile nr.4131 din 19 decembrie 2013 ale Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 iunie 2015″, se arată în decizia instanţei.

Decizia instanţei de judecată vine după ce, la termenul anterior (de pe 26.02 a.c.), a admis în principiu recursul şi a fixat termen de judecată pe fond a recursului la data de 25 iunie 2015, cu citarea părţilor.

Edilul Comunei Suhaia a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate încă din anul 2013, întrucât, în perioada 17.06.2008 – 10.11.2010, s-a aflat în raporturi ierarhice directe cu soţia sa, Barbu Polixenia, angajată ca referent la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism în cadrul instituţiei pe care o conduce. Astfel, acesta nu a respectat dispoziţiile art. 95, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I. […] Prevederile se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar”.

Referitor la decizia magistraţilor, primarul comunei Suhaia, Cristi Barbu, a declarat că acceptă sentinţa instanţei de judecată şi că nu intenţionează să mai caute vreo cale de atac.

„Nu sunt acuzat de conflict de interese sau de fapte de corupţie, e vorba de o stare de incompatibilitate pe care au constatat-o inspectorii ANI, deşi eu, când am venit la Primărie, soţia mea deja lucra acolo. Lucrurile sunt destul de clare în acest sens, spun eu”, a declarat Cristi Barbu.

Totodată, a mai spus co-preşedintele PNL, în perioada următoare, se va ocupa de partid, un eventual pas în spate urmând să fie făcut numai dacă i se va cere de la Centru.

„Nu am de gând să ies din politică. În continuare mă voi ocupa de partid, aşa cum am făcut-o şi până acum. Voi face un pas în spate numai dacă îmi va cere preşedintele Blaga acest lucru. Eu am nişte planuri în ce priveşte partidul, nişte obiective bine stabilite, anul viitor o să avem alegeri locale şi generale, prin urmare consider că sunt multe lucruri de făcut”, a mai spus Cristi Barbu. (Violeta Mocanu)

5 Comments

 1. Ce,,,,,frumos,,,,,,sa dai cu pietre,sub anonimat, de 25 de ani
  tot va scriu aici si vad ca doar de radio sant va arde,iar
  acum cand incepe sa se structureze ceva mai acatari
  si sa gandim ceva mai aproape de electorat,tot de alde
  „”gica contra””dam,,,,,,daca aveti sange in instalatii sa va
  vad la interval cu probleme ce ne doatre,nu la dat din,,,,,
  ,,,,,,anonimat,,,,,,,aveti curaj ?,,,,,,,

 2. Bina ca a disparut epoca incopetentei la Suhaia.
  Acest golan fost jandarm,bisnitar de cereale,bataus si instigator(vezi cazul DINU) trebuia dus langa omul caruia ia promis marea cu sarea Ioan Nicolae.
  Bitane dute si angajeazate la Preda la fabrica de saci de folie sau la vaci.Acolo este locul tau.

 3. mai blaga, mai gorghiu de derbedeul asta aveti voi nevoie, auzi se va ocupa de partid, ma asta nu trebuie sa se ocupe nici de 3 oameni , daca ii dati o asemenea responsabilitate atunci blaga esti de teapa lui. in teleorman nu a fost opozitie di cauza saraciei instalata de baronii locali dragnea,nitulescu, almajan, ion niculae etc., oamenii din nevoi sau slugarnicie cultivata de secole, romanul si mai ales telormaneanu o are in informatia genetica. Mai politicieni tampiti mai blaga ca tu esti stapinul lui, trimite-l la colt pe coji de nuca nu-i da chibriturile si sticla de benzina pe mana, chiar in lupta asta surda luati toate prostituatele aterizate in politica.

 4. observator

  Si in politica tot asa de „destept si priceput”se va dovedi? Ii recomand sa isi vreo 100 de capre din economiile accumulate din postura de incompatibil,pentruca este o afacere foarte rentabila! Primeste subventii de la stat,nu mai are bataie de cap,ca probabil si nu probabil sigur el aici a avut probleme cu capul!Daca sotia mai este pe post poate sa ramana in continuare fara probleme si viata merge inainte fara alte complicatii nici macar medicale!

 5. Si daca sunt alegeri locale, domnul incompatibil Bitanu la ce post o sa mai candideze? La cel al sotiei?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.