Politic

Cristi Barbu despre Noul Cod Silvic – „Pentru un judeţ agrar ca Teleormanul, articolul 20 este un dezastru”

Adoptarea unui nou Cod Silvic este nu este respinsă de liberalii teleormăneni, care înţeleg, spun ei, demersul. „Necesitatea unui nou Cod Silvic este impusă de alinierea la normele europene în domeniu, dar şi de faptul că, în România, de aproape 25 de ani pădurile au fost realmente devastate. În acest context, se impune schimbarea gestionării şi a modului de administrare a fondului forestier”, a declarat copreşedintele PNL Cristi Barbu în cadrul unei conferinţe de presă ţinută marţi, 20 mai.

Problema apare însă în ce priveşte prevederile Codului Silvic, în special deja celebrul articol 20, dezbătut intens în spaţiul public, care permite defrişările pe suprafeţe mai mici de 10 ha, fără a impune reîmpădurirea.

„Pentru un judeţ agrar ca Teleormanul, în care pădurile sunt pe suprafeţe mici, o prevedere care permite defrisările după bunul plac fară impunerea reîmpăduririi, este un dezastru. Pădurea este un bun naţional şi aşa trebuie să rămână. Este un bun de a cărui conservare şi păstrare trebuie să ne îngrijim acum, până nu va fi prea târziu şi, dacă se merge în ritmul actual, în curând nu vom mai avea ce salva. Parlamentarii PNL nu vor vota Codul Silvic dacă articolul 20 nu este eliminat”, a mai precizat Cristi Barbu.(Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.