Politic

Crin Antonescu: “PNL-ul nu e la guvernare, dar acolo unde colaborarea PSD-PNL continuă, ea e legitimă”

Carmen Dumitrescu

Despre paradoxul PNL, acela de a fi în Opoziţie la nivel central şi la Putere în teritoriu, s-a tot scris. Iată însă, că lămuririle pe această temă vin chiar de la Crin Antonescu şi de la liderul liberal judeţean, Marin Almăjanu, ambii încercând să legitimeze colaborarea dintre PSD şi PNL la nivelul mai multo localităţi din ţară. Situaţia e una cu atât mai evidentă la Teleorman, unde liberalii şi-au păstrat poziţiile şi n-au simţit nevoia să ia vreo atitudine orgolioasă şi, de ce nu, coerentă cu decizia partidului la nivel central.

Chestionat cu privire la acest subiect cu prilejul vizitei lui în Teleorman, Crin Antonescu a declarat: “Cât priveşte colaborarea în general, aici sunt nişte chestiuni de discutat. Există consilii judeţene în care există o majoritate PSD-PNL. Şi este normal ca ea să se păstreze pentru că este o majoritate care s-a format în urma alegerilor, este o majoritate legitimă, o majoritate care lucrează pentru comunitate şi n-are nicio legătură cu guvernarea. Există locuri unde această majoritate s-a rupt şi eu cred că nu poate fi invocat acest fapt, că în multe locuri majorităţile se menţin la nivel judeţean sau local, ca argument că PNL-ul a rămas la guvernare. PNL-ul nu e  la guvernare, dar exact aşa cum la nivelul autorităţilor locale, PSD a avut preşedinţi sau majorităţi în vreme ce era în Opoziţie, tot aşa PNL-ul are  preşedinţi sau majorităţi împreună cu PSD, fiind în Opoziţie”.

Marian Almăjanu a adus în discuţie şi o înţelegere pe care a încheiat-o cu liderul social-democrat, Liviu Dragnea, legată de menţinerea colaborării PSD-PNL, în contextul bunei înţelegeri dintre cele două partide la nivel local, care durează de ani întregi:  “Eu am avut o întâlnire cu domnul preşedinte Dragnea pe această temă, dat fiind faptul că atunci când s-a făcut USL-ul s-a construit o majoritate la Consiliul Judeţean cu PSD, unde vicepreşedinte e un membru al PNL, iar la Consiliul local Alexandria, la fel, când am constituit USL-ul am negociat, în baza unui protocol scris, majoritatea din consiliul local să fie a PSD, dar cu cei doi viceprimari ai PNL. Dânsul m-a asigurat că înţelegerea pe care am făcut-o va continua şi în perioada următoare. În ce priveşte deconcentratele, acolo directorii sunt funcţionari publici. Deci, nu poţi să schimbi un funcţionar public decât în condiţiile în care acea persoană îşi dă demisia. Ori problema asta nu s-a pus şi în discuţia pe care am avut-o cu directorii membri ai PNL le-am solicitat să nu-şi dea demisia. Dar, repet, nici n-am avut vreo astfel de situaţie. Nu vom pune nicio presiune pe directorul de la Finanţe sau pe cel de la Casa de Pensii. În fapt, aceştia sunt doi mari directori pe care îi are PNL în serviciile deconcetrate din Teleorman. Mai sunt încă funcţionari în poziţii publice din PDL. La ITM îl au pe domnul Ciobanu”.

One Comment

  1. Ionel Uzina

    Nea Marine,nu toti directorii de agentii si institutii deconcentrate subordonate ministerelor sunt functionari publici.In baza unor protocoale(acte, documente în care sunt consemnate rezoluțiile unei/unor dezbateri) SAU rotocoale la o masa rotunda de tip oval cu reprezentantii partidelor din coalitie,…cum vrei matale sa le zici,s-a stabilit in baza algoritmului politic cine-ce institutii va conduce,s-a semnat ,s-a parafat. Cam lunga fraza,dar sa inteleaga si nea Marin cum stau lucrurile cand un partid sau o alianta trece din Opozitie la Putere ! Zis si facut ! PSD asta,PNL asta,PC asta…! Ei bine,pe baza acestor „rotocoale” reprezentantii partidului respectiv s-au prezentat la „concoarse” aranjate,cu „tzidula” de la judet in mana ! Pricepi,nea Marine,ei nu sunt mai frumosi si nici mai „dashtepti” decat altii ! Mai intai au fost desemnati,numiti si apoi au urmat „trucajele”. A fost „ordin” de la partid,motiv pentru care : pixurile jos domnilor directori sustinuti de PNL,pentru ca sunteti in O P O Z I T I E !!! Fiti demni domnilor directori,ati promovat concursuri aranjate,cu sansa de reusita 100% gratie „tzidulei” de la partid,poate in detrimentul altora mai indreptatiti (am spus,’poate’).Nea Marin v-a solicitat sa nu va dati demisia ! Gresit ! Eu il stiam om „de caracter”. Il stie cineva altfel ?!(pe el,pe nea Marin)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.