Eveniment

Criminali condamnaţi pe viaţă de instanţe din Teleorman, cu pedepse reduse la Bucureşti

Deşi pare greu de crezut, în Teleorman, un judeţ prezentat ca fiind liniştit, se pot întâmpla şi atrocităţi. Este vorba de cazuri de crimă care la vremea respectivă au şocat opinia publică şi, chiar şi acum, fapte petrecute în urmă cu mai bine de 15 ani, dau fiori, mai ales prin prisma faptului că acei criminali, cu sânge rece, au ucis mai multe persoane în aceeaşi zi şi, după ce au primit închisoare pe viaţă, din nu ştim ce motiv, li s-au redus pedepsele la 20, respectiv 25 de ani de închisoare.

Unul dintre cele mai cumplite cazuri de crimă din Teleorman la care vom face referire şi pentru care ucigaşul a primit închisoarea pe viaţă a avut loc în urmă cu aproape 17 ani, în comuna Băbăiţa, în data de 22 septembrie 1998.

Astfel, în anii ’98 în comuna Băbăiţa locuia o familie liniştită, formată din 9 membri, unul încă nenăscut, respectiv tatăl, mama însărcinată şi 6 fete de diferite vârste. De menţionat că mama avea în jur de 41 de ani. Una dintre fete avea un iubit la Bucureşti la care se şi mutase, viitor soţ. Pentru că individul era agresiv peste măsură, fata a decis să rupă relaţia şi s-a întors la părinţi. După o perioadă individul, se duce să discute cu tatăl fetei căruia îi spune că vrea să rezolve problemele dintre el şi fată, plecând cu promisiunea că se va întoarce pe seară să discute pe larg.

 

Soţia autorului a scăpat de furia acestuia, reuşind să fugă, iar pe soacră aproape că a decapitat-o cu o sabie

La lăsarea serii, individul se duce la casa fetei, dar între timp consumă o cantitate apreciabilă de alcool. Ajuns la casa celei care îl părăsise, în curte, este întâmpinat de socrul său, pe care îl înjunghie cu o sabie, după care intră în casă unde o întâlneşte pe soacră, mama fetei, femeie la 41 de ani însărcinată. Fără nici o discuţie o înjunghie şi pe aceasta, femeia reuşind să iasă în curte. Ucigaşul o ajunge din urmă în apropierea curţii vecinului din spatele casei şi pe hotarul dintre curţi, unde ar fi trebuit să fie gard, bărbatul aproape o decapitează pe femeia însărcinată în opt luni. “Soţia autorului a scăpat de furia acestuia, reuşind să fugă, pentru că altfel ar fi avut aceeaşi soartă. Pe soacră aproape că a decapitat-o cu o sabie. Avea foarte multe lovituri”, îşi aminteşte procurorul criminalist Traian Nedelcuţă.

Vecinul aude ţipetele femeii şi, ştiind că în familia respectivă nu a existat niciodată vreun scandal, a ieşit să vadă ce se petrece. În faţa ochilor i se derula aproape un film de groază despre care bărbatul la audieri nu prea îşi mai amintea. Despre asta, povestim la finalul articolului. Întrebat ce face, criminalul nici nu ia în seamă întrebarea. Şterge sabia de sânge şi pleacă relaxat spre casa unui unchi din localitate, unchi care a doua zi l-a dat pe mâna poliţiei imediat ce a aflat ce se petrecuse în noaptea în care nepotul venise la el şi ca urmare a identificării făcute de vecini.

Bărbatul a fost reţinut şi, după un an de anchetă, în care s-au adunat probe, ajunge în faţa instanţei unde este chemat şi vecinul, care, ca şi cum în fiecare zi vede cum se decapitează un om, spune că nu-şi mai aminteşte mare lucru. Cu toate astea, la un an aproape de la tripla crimă, pentru că şi pruncul nenăscut a fost luat în calcul, Tribunalul Teleorman îl condamnă la închisoare pe viaţă. Acesta contestă decizia la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care respinge contestaţia şi menţine decizia dată de Tribunalul Teleorman. Nici această hotărâre nu este pe placul ucigaşului şi cum avea drept la recurs, contestă şi această decizie la ÎCCJ, unde obţine condamnarea la 20 de ani de închisoare. Cum condamnarea se face în anul 1999, se scade perioada de arest preventiv şi dacă s-a mai purtat şi bine în închisoare criminalul este posibil să fi fost deja eliberat sau dacă nu, oricum mai are puţin şi ajunge în libertate, asta după ce a ucis cu sânge rece, fără nici o reţinere, în deplinătatea facultăţilor mintale, trei oameni.

 

Un bărbat îşi ucide unchiul şi cei doi veri primari, condamnarea: de la închisoare pe viaţă la 25 de ani

O crimă la fel de odioasă, cu mai multe victime, s-a petrecut tot în urmă cu ceva ani, în 2003, în comuna Blejeşti

Motivul nu a fost unul prea întemeiat. Astfel, în joc de această dată, nu mai stă o relaţie de iubire, ci avutul a două familii, respectiv o neînţelegre între doi fraţi asupra unui teren şi unei locuinţe. Potrivit anchetatorilor, mama autorului se certa cu fratele ei pentru un teren şi o locuinţă, iar în ziua de 9 februarie 2003, autorul a mers la domiciliul unchiului său pentru a sta de vorbă cu el, însă cum nu au ajuns la nici o înţelegere, au mers în casă unde l-a omorât pe acesta. La ieşirea din curte, la poartă, a dat nas în nas cu unul dintre fiii victimei şi i-a spus că a venit în vizită, l-a băgat în casă şi l-a omorât. Între timp, a venit şi cel de al doilea văr al său pe care, la fel ca şi pe primul, l-a ucis. Şi pe acest criminal instanţa din Teleorman l-a condamnat la închisoare pe viaţă, însă în urma contestaţiilor obţine la Bucureşti diminuarea pedepsei la 25 de ani! (C.P.)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.