Politic

Costel Barbu, candidatul PNL pentru Camera Deputaților: „PNL susține mediul de afaceri și scade rata șomajului”

Prin măsurile adoptate, Guvernul Orban a stimulat mediul de afaceri să repornească activitatea în perioada de pandemie, transmite Costel Barbu, secretar general adjunct al Guvernului și candidatul PNL pentru Camera Deputaților. Liderul PNL vorbește despre plata a 41,5% din salariul de bază, pe o perioadă de trei luni, pentru angajații care s-au întos la muncă din şomaj tehnic, despre facilitățile oferite antreprenorilor care au angajat persoane de peste 50 de ani, dar și despre cei care au angajat tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani.

„Guvernarea liberală reduce șomajul în România. Guvernul Orban a stimulat mediul de afaceri să repornească activitatea în perioada de pandemie și  a asigurat plata a 41,5% din salariul de bază, pe o perioadă de trei luni, pentru angajații care s-au întos la muncă din şomaj tehnic. În județul Teleorman au fost plătiți, pentru lunile iunie, iulie și august, 8.172.369 lei pentru 1.679 de solicitări cumulate în cele 3 luni, ceea ce a însemnat plata a 8.038 de salarii pe perioada iunie – august. Măsura adoptată de Guvernul Orban a sprijinit angajatorii, dar şi angajaţii care au, astfel, asigurat locul de muncă cel puţin până la finalul acestui an.

Guvernul Orban nu s-a oprit aici. A susținut angajatorii care au încheiat noi contracte de muncă cu persoanele de peste 50 de ani și ale căror contracte au încetat în perioada stării de urgenţă, devenind șomeri. Astfel, în județul Teleorman au fost plătiți 499.860 lei, reprezentând 50% din salariul angajatului de peste 50 de ani, căruia i s-a reînnoit contractul, pe timp de un an, dar nu mai mult de 2.500 lei.

Nu au fost uitați nici tinerii cu vârste între 16 și 29 de ani! Angajatorilor teleormăneni li s-au plătit, de către Guvernul Orban, 258.429 lei care asigură 50% din salariul angajatului, cu vârsta de până la 29 de ani, pe perioadă de un an.

PNL susține mediul de afaceri și scade rata șomajului!”, transmite secretarul general adjunct al Guvernului și candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Costel Barbu.

 

One Comment

  1. Rămâne totuși un mister: dacă nu tăiați nimic din mediul bugetar, cum va face față bugetul local cheltuielilor imense?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.