Politic

Costel Barbu, candidat PNL pentru Camera Deputaților: “După alegeri, vom continua ce-am început la preluarea guvernării: să scoatem județul din sărăcie”

Cu câteva zile înaintea scrutinului care va da cei cinci deputați și cei doi senatori care îi vor reprezenta pe teleormăneni în Parlament, în următorii patru ani, Costel Barbu, secretar general adjunct în Guvernul condus de Ludovic Orban, dar și candidat al Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare, vorbește despre ce anume a însemnat guvernarea liberală pentru județul Teleorman, dar și de ce ar trebui teleormănenii să acorde votul de încredere candidaților PNL, duminică, 6 decembrie.
– De curând, Executivul condus de Ludovic Orban a făcut un an de la preluarea guvernării. Cum vedeți acest an de guvernare liberală pentru România și pentru Teleorman?
Partidul Național Liberal a fost singurul partid care a îndrăznit să-și asume guvernarea, într-o perioadă extrem de dificilă, într-un context mai mult decât complicat generat de pandemia de COVID-19, dar și cu o moștenire dezastruasă lăsată de guvernele PSD. Pe 4 noiembrie, Executivul condus de Ludovic Orban a făcut un an de la preluarea guvernării, perioadă în care cred că am reușit să demonstrăm că putem să schimbăm în bine mersul lucrurilor, în ciuda faptului că am avut un Parlament mai mult decât ostil, dominat de o majoritate PSD care ne-a mai și pus bețe în roate tot timpul. Însă eu sunt convins că oamenii văd și populismul PSD, dar și eforturile depuse de Guvernul condus de Ludovic Orban, mai ales în situația dificilă pe care o traversăm din cauza pandemiei de COVID-19, pentru ca lucrurile să se mențină pe un făgaș normal, pentru ca țara să depășească această perioadă grea. În toată această perioasă, Guvernul Orban a făcut o prioritate din păstrarea locurilor de muncă, din a veni în ajutorul antreprenorilor, care s-au văzut puși în fața unei situații fără precedent, din rezolvarea minusurilor imense din sistemul de sănătate, din cel de educație – este foarte important să spunem că PSD critică, încă de la începutul acestei epidemii, modul în care Guvernul Orban a acționat, dar același PSD uită să spună cum noi am fost nevoiți să rezolvăm mai întâi ceea ce au ascuns ei sub preș atâta timp. Aflam acum că PSD a adus bunăstarea în județ, urlă candidații PSD cât îi țin plămânii că ce investiții au fost făcute în județ în anii ce-au trecut nu s-a mai văzut nicăieri în lume…Păi, unde sunt, că nu le vede nimeni! Unde sunt investițiile? Au fost la guvernare atâția ani, iar școlile au rămas cu WC-urile în curte, ulițele au rămas neasfaltate, locuri de muncă nu prea au apărut…Și, atunci, întreb: unde sunt investițiile cu care se tot laudă PSD? Eu pot să spun, în schimb, că un singur an de guvernare liberală se traduce în investiții de peste 200 de milioane de euro pentru județul Teleorman. Am realizat într-un singur an cât n-a făcut PSD în 30, asta este realitatea, cu toate că le este greu să recunoască.
– Județul nu are, acum, o reprezentare atât de importantă, la centru, așa cum avea până anul trecut. Cu toate acestea, Costel Barbu, secretar general adjunct al Guvernului, a reușit să aducă investiții importante în județ, într-o perioadă destul de scurtă de timp. Ce v-a motivat și cum ați reușit?
Eu am ajuns la concluzia că în județ nu s-a făcut nimic, până acum, pentru că nu s-a vrut. Acest an de zile pe care l-am petrecut în Guvernul României, an în care în județ am făcut pași mari pentru realizarea unor investiții extrem de importante, cum sunt corpul nou pentru Spitalul Județean sau reabilitarea Spitalului de la Zimnicea, am realizat îmbunătățirea traficului rutier pe DE70, dar și reabilitarea drumului care leagă Izvoarele de Zimincea, am adus peste 6.000 de tablete conectate la internet pentru copiii din Teleorman, în curând va demara reabilitarea drumului care leagă Alexandria de Turnu Măgurele, vom demara, de asemenea, în foarte scurt timp și reabilitarea, consolidarea și dotarea cu aparatură modernă a Spitalului Municipal Turnu Măgurele, am aprobat reabilitarea cinematografelor din Zimnicea și Turnu Măgurele – toată această perioadă mi-a demonstrat mie că în județ nu s-a făcut nimic pentru că pur și simplu nu a existat interes. Eu nu consider că am făcut eforturi supraomenești, pur și simplu mi-am făcut treaba, am urmărit să duc la îndeplinire niște obiective pe care mi le propusesem pentru județul meu, pentru ca teleormănenii să vadă că nu am îndrugat povești atunci când am spus că voi munci pentru ca și în județul meu oamenii să simtă că trăiesc într-o țară europeană. Nu vorbim de lucruri care țin de domeniul fantasticului, ci vorbim de lucruri normale, de străzi asfaltate, de apă, de canalizare, de alimentare cu gaz, de școli dotate, de locuri de muncă… Consier că este extrem de important să investim în copii și în educația lor, că este extrem de important să investim în oameni, pentru ca ei să fie motivați să muncească, să oferim persoanelor vârstnice condiții decente pentru a-și putea trăi bătrânețea, iar eu pentru aceste convingeri ale mele lupt. Și pentru cei care au încredere în mine și pe care nu vreau să-i dezamăgesc.
– De ce ar trebui să acorde teleormănenii votul de încredere candidaților PNL, la alegerile de duminică?
Eu cred că faptele vorbesc. Și mai cred că teleormănenii sunt oameni care pot să facă diferența dintre tot felul de demagogi, care promit marea cu sarea și nu realizează nimic, și cei care vor să facă treabă, care vor să demonstreze că se poate și altfel. Acești oameni care vin acum, încă o dată, să promită minuni sunt aceiași care au avut deja ocazia să demonstreze de ce sunt în stare, pentru că au avut Guvern, au avut majoritate în Parlament, au avut funcții de conducere în cele mai importante instituții. Însă județul a rămas în sărăcie, în subdezvoltare, iar oamenii n-au simțit că PSD avea premier, avea miniștri, secretari de stat – toți din Teleorman. Ce au simțit, în schimb, pe pielea lor teleormănenii? Au simțit cum e să fii înjurat când spui că vii din Teleorman… Iar eu cred că oamenii au înțeles, după toți anii în care PSD Teleorman ar fi putut să facă foarte multe pentru județ, dar n-a făcut nimic, că PSD nu mai reprezintă o soluție pentru Teleorman, că lucrurile nu mai pot contiua așa și că este nevoie de o schimbare. Iar la alegerile locale din septembrie, teleormănenii au început această schimbare, prin votul de încredere pe care ni l-au acordat. Însă schimbarea trebuie să continue, iar pe lângă majoritatea din Consiliul Județean, care va avea grijă ca banul public să nu mai fie sifonat în afacerile de partid, avem nevoie și de un Parlament care să susțină inițiativele Guvernului Orban, motiv pentru care sper și cred că teleormănenii ne vor acorda votul de încredere și la alegerile parlamentare din decembrie. După alegeri, vom continua ce-am început la preluarea guvernării: să scoatem județul din sărăcie, să arătăm oamenilor că se poate trăi și altfel în Teleorman, că apa, canalizarea, gazele și asfaltul sunt lucruri normale și nu un lux, că locurile de muncă nu sunt doar o utopie. Echipa PNL nu vine cu povești, nu vine cu promisiuni pe care să nu le poată duce la îndeplinire, ci vine cu soluții pentru probleme și cu scopul de a demonstra că dezvoltarea nu este doar un vis frumos pentru Teleorman. Avem toată susținerea premierului Ludovic Orban și a Guvernului României, pentru a transpune în realitate toate proiectele ce vor conduce la dezvoltarea județului nostru.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.