Eveniment

Copiii bolnavi şi agresiunile fizice, în topul urgenţelor la ambulanţă

ambulanta1Numărul teleormănenilor care au chemat ambulanţa la sfârşitul săptămânii trecute a fost de peste 400 de persoane, mai multe ca săptămâna anterioară. Potrivit asistentului şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, cele mai multe solicitări au venit din partea persoanelor cu afecţiuni cardiace, hipertensiune arterială sau pentru accidente vasculare cerebrale, copiilor boolnavi, dar şi agresaţilor fizic.

Durerile abdominale sau de spate au fost, de altfel, în topul urgenţelor la salvare, dar odată cu răcirea vremii, în acest week-end au ajuns la spital şi mulţi copii răciţi.

Peste 50 de persoane au cerut ajutorul ambulanţierilor pentru dureri abdominale sau de spate, peste 30 de persoane au acuzat dificultăţi de respiraţie, alte câteva zeci dureri de cap, iar aproape 40 de copii au fost prezentaţi camerelor de gardă ale spitalelor cu răceli, semn că intrăm în plin sezon al virozelor şi gripei. Alte solicitări la ambulanţă au fost pentru sincope, alergii sau căderi sau alte accidente. De precizat că peste 20 de persoane au fost victime ale violenţei, suferind traumatisme multiple pentru care au apelat la ajutorul medicilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.