Social

Copiii beneficiari ai pensiei de urmaș trebuie să prezinte Casei de Pensii dovada continuării studiilor până la 15 iunie 2020

Având în vedere aplicarea prevederilor OUG nr. 55/23.04.2020 privind instituirea unor măsuri de protecție socială în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Casa Județeană de Pensii Teleorman face următoarele precizări: Pe perioada instituirii stării de urgență, plata pensiei de urmaș se efectuează, fără dovada continuării studiilor într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, în situația copiilor urmași dacă se află în continuarea studiilor.

Dovada continuării studiilor se prezintă Casei Județene de Pensii Teleorman în termen de 30 zile de la data încetării stării de urgență.

În consecință, în cazul copiilor beneficiari de pensie de urmaș care împlinesc vârsta de 16 ani în perioada 16.03.2020 – 15.05.2020, în care a fost instituită perioada de urgență, plata pensiei de urmaș se suspendă începând cu data de 1 iulie 2020, daca până la data de 15 iunie 2020, nu prezintă dovada continuării studiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.