Economie

Control al ANPC la comercializarea detergenţilor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat în perioada 20 – 23.01.2014 o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea detergenţilor şi a altor produse de curăţat, la nivel naţional fiind verificaţi operatori economici, la care s-au aplicat s-au aplicat 543 sancţiuni, dintre care 322 amenzi contravenţionale, în valoare de  795.900 lei şi 221 avertismente.

De altfel, s-au dispus 176 de măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru detergenţi în valoare de 207.755 lei şi 71 măsuri de oprire definitivă pentru detergenţi (detergenţi lichizi capsule (pernuţe) în vrac (la bucată) ori detergenţi având termenul de valabilitate declarat de producător depăşit) în valoare de 5.877 lei.

Astfel, inspectorii de la protecţia consumatorilor au verificat respectarea cerinţelor de etichetare la detergenţii ambalaţi, publicarea listei ingredientelor pe o pagină de Internet, la care au fost găsite şi deficienţe, de altfel.

Abateri s-au constatat şi la comercializarea de detergenţi lichizi de spălat rufe în vrac, din recipiente mari sau cisterne, la 3 operatori economici, la detergenţi lichizi de spălat rufe comercializaţi în vrac, sub forma de capsule (pernuţe), comercializarea capsulelor sau pernuţelor la bucată fiind interzisă deoarece poate pune în pericol siguranţa copiilor sub vârsta de 3 ani şi a persoanelor în vârstă, abatere întâlnită şi la operatorii economici din Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.