Social

Controalele în spitalele teleormănene încep pe 3 martie

În perioada 1 – 31 martie încep inspecţiile în spitalele din ţară. În cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că aceste controale vizează verificarea modului în care sunt respectate normele igienico-sanitare. Se vor verifica, printre altele, şi blocurile alimentare, dar şi modul în care sunt aplicate măsurile privind supravegherea şi prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti.

Ministrul Sănătăţii consideră că, indiferent de situaţia sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfăcător atât pentru pacienţi, cadre medicale, cât şi pentru autorităţi, un standard elementar de curăţenie şi igienă trebuie asigurat de către toţi managerii unităţilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atât faţă de profesioniştii din sistem, cât şi faţă de pacienţi.

În acest sens, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman a întocmit deja un plan, dacă putem să-l numim aşa, despre cum vor fi coordonate şi gestionate aceste controale, şi potrivit instituţiei teleormănene, până la data de 15 februarie va fi transmis către MS planul de desfăşurare a acţiunii de control la nivel judeţean ce va cuprinde unităţile sanitare publice cu paturi, perioada efectuării controlului şi echipa de inspectori pentru fiecare spital în parte.

De altfel, directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a precizat că, în perioada 03 – 22 martie, echipele de inspectori sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman vor controla calitatea condiţiilor de acordare a servicilor de asistenţă medicală a unităţilor sanitare publice cu paturi, cu excepţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi a Institutelor, iar rezultatele acţiunii de control vor fi comunicate către MS până la data de 5 aprilie 2014. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.