Economie

Controalele din spitale s-au încheiat – SJU Alexandria, mici deficienţe la modul de tipărire a unor formulare

În urma controalelor din luna mai întreprinse de CNAS, împreună cu MS, în 77 de spitale din întreaga ţară, aflate în contract cu statul, s-au depistat nereguli care au fost sancţionate cu peste şapte milioane de lei.

Controalele au fost dispuse a fi efectuate în intervalul 5 – 30 mai 2014, în baza Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 482/281/30.04.2014 şi au vizat furnizorii de servicii medicale spitaliceşti aflaţi în relaţii contractuale cu casele judeţene de asigurări de sănătate, respectiv a municipiului Bucureşti, în primul trimestru al anului 2014.

În urma acestor controale, în 37 de spitale au fost constatate neconcordanţe între datele din FOCG (Foaie de Observaţii Clinice Generale) sau FSZ (Foaie de Spitalizare de Zi) şi criteriile de internare pentru cazurile de spitalizare continuă sau de zi, la 60 de spitale au fost constatate deficienţe referitoare la modul de întocmire şi completare a FOCG/FSZ, iar în 22 de unităţi sanitare controlate, echipele de control au constatat faptul că, până la data efectuării controlului, nu au fost raportate către CAS-uri listele de prioritate a cazurilor programabile, pentru aceste nereguli fiina aplicate amenzi.

La nivelul judeţului Teleorman, controale au fost efectuate la SJU Alexandria, unde s-au verificat serviciile medicale spitaliceşti contractate, raportate pentru decontare şi respectiv decontate la CAS Teleorman în perioada 01.01.2014 – 31.03.2014. Potrivit CAS Teleorman, la controlul operativ efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria s-aconstatat că nu în toate cazurile formularele de “Foaie de Observaţie Clinică Generală” şi respectiv formularele “Fişă de Spitalizare de Zi” sunttipărite în conformitate cu modelele cuprinse în Anexele nr. 2 şi 4 aleOrdinului comun al MS/CNAS nr. 1782/576/28.12.2006 privind înregistrarea şiraportarea statistică a pacienţilor care primesc servicii medicale în regim despitalizare continuă şi spitalizare de zi, cu modificările şi completărileulterioare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.