Economie

Controalele APIA la fermele de bovine continuă

vaciData de 21 decembrie este termenul limită până la care echipele APIA pot efectua controlul la faţa locului, în exploataţiile de bovine. Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii), incorect identificate şi cele care nu sunt găsite, în urma controlului administrativ, în exploataţie sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată, după caz.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în această perioadă se desfăşoară controlul sau supracontrolul la faţa locului, în exploataţiile de bovine pentru care au fost depuse cereri de solicitare a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită, în anul 2014.

Crescătorii de animale că au obligaţia de a menţine în exploataţie animalele pentru care s-a solicitat ajutorul specific, chiar dacă au fost controlaţi, respectiv pentru ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate, 6 luni de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 21.12.2014 inclusiv.

În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA, pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă. (C.P)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.