Sport

Contraperformanţă – Nici un atlet în primii 26 sportivi din judeţ!

În ultimii nouă ani de zile, judeţul Teleorman se obişnuise cu performanţele deosebite ale atletei Andreea Ogrăzeanu, sportivă de excepţie, care şi-a pus amprenat asupra imaginii sportului teleormănean. Implicit, la festivităţile de final de an, Andreea Ogrăzeanu, sportivă pregătită de Cristina Manea, a dominat clasamentele sportivilor în ierarhiile Direcţiei pentru Sport şi Tineret. Odată cu plecarea definitivă a ei la Farul Constanţa, prin trecerea către seniorat, atletismul teleormănean a rămas mult mai sărac, în performanţe.

Acest lucru s-a văzut la ultima festivitate anuală de premiere, cea pentru anul 2013: nici un atlet n-a reuşit să intre în primele 26 de locuri ale judeţului Teleorman! O contraperformanţă de neimaginat până anul trecut, când Andreea Ogrăzeanu culmina cu prezenţa la Jocurile Olimpice de la Londra şi devenea primul sportiv din Teleorman, reprezentând un club din judeţ, prezent la cea mai importantă competiţie planetară.

De această dată s-au schimbat generaţiile, rezultatele n-au mai venit “pe bandă rulantă” cum se întâmpla în anii trecuţi, în atletism, astfel că suntem martorii unui sezon dezamăgitor (să nu spunem mai mult decât atât) pentru atletismul judeţean. Un sport care a reuşit să atragă atenţia întregii lumi atletice prin Andreea Ogrăzeanu, dar care tinde să redevină ce era acum mai mult de un deceniu. Poate că acest lucru ar trebui să dea de gândit chiar celor care diriguiesc acest sport, un sport care, deşi s-a extins la nivel de sport de masă, are un recul puternic la nivel de performanţă.

B. Pană

4 Comments

 1. mihaita matei

  tipic pentru aceste meleaguri,ca scara valorilor sa fie
  stabilita de neaveniti dupa preferinte si nu dupa principii astfel
  incit niste creaturi sa-si justifice nimicniciile!

 2. ursul Baluuuu

  locul 26 (ultimul premiat) a fost ocupat de directorul arcas Robin Hood de la css rosiori, care e specialist in baschet dar nu participa in nici o competitie oficiala (desi e platit sa faca acest lucru). vrand neaparat sa iasa in evidenta cu ceva … a devenit Cupidon al sportului teleormanean

  PS: atat timp cat se incurajeaza sporturile neolimpice, adevarata performanta va avea de suferit

 3. Piperea Costina

  Din păcate….pe locul 27 se afla atletul Ciobanu (CSS Alexandria)
  O noua speranța ….

 4. care a fost criteriul dupa care premierea a inceput de la locul 26? de ce nu a inceput de la 28 sau 31?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.