Eveniment

Continuă activitățile cu caracter preventiv împotriva COVID-19

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit la 38 de evenimente în numai 24 de ore, dinre acestea 23 fiind misiuni ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, alte două misiuni au fost la două accidente rutiere, dintre care unul pe DN 6 (E70), în apropierea localității Vitănești, cu două autoturisme implicate, iar celălalt pe raza localității Drăgănești Vlașca cu un auto intrat într-un copac. Din fericire, victimele din ambele evenimente au fost rănite ușor, acestea refuzând transportarea la spital după acordarea primului ajutor calificat.

Pompierii militari au efectuat și cinci transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, precum și cinci misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Reprezentanții ISU Teleorman au derulat și trei activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

De asemenea, pompierii militari au participat, alături de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman la 54 de verificări efectuate la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane pentru a se urmări respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu toate că misiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit fiind conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități, inspectorii unității noastre au constatat mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale.

Autoritățile atrag atenția că, în contextul actual, în care se constată o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, este important ca cetățenii să dea dovadă de un comportament responsabil, să conștientizeze importanţa măsurilor luate și să respecte cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a virusului.

Acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.