Eveniment

Consumul de droguri în rândul tinerilor intră în atenţia autorităţilor teleormănene

antidrog_siteÎn ultima perioadă s-a constatat o creştere alarmantă a consumului de droguri şi substanţe halucinogene în rândul adolescenţilor (mai cu seamă elevi şi studenţi), proces ce semnifică o provocare pentru tineri, o problemă serioasă pentru părinţi şi pedagogi şi un semnal de alarmă pentru societate. Alarmate de amploarea pe care a luat-o consumul de droguri în rândul tinerilor, autorităţile teleormănene au decis să demareze cea mai amplă campanie împotriva consumului de droguri din ultimii ani. Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă desfaşurate joi, 26 februarie, în cadrul Instituţiei Prefectului Teleorman, au fost prezentate acţiunile prin care autorităţile teleormănene urmăresc să prevină şi să combată traficul şi consumul de droguri, precum şi combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele stipulate de legile în vigoare (substituenţi, etnobotanice, spice).

„Ne-am dorit să facem o radiografie a acestui fenomen în Teleorman, iar realitatea este alta decât cea pe care ne-o dorim noi”, a declarat Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, menţionând totodată că tinerii din Teleorman nu sunt deloc străini de consumul de substanţe halucinogene.

Potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, în urma anchetei desfăşurate în rândurile elevilor din liceele teleormănene, 18% dintre cei chestionaţi cunosc fenomenul care „fură identităţi”, 234 elevi recunoscând că au consumat/consumă substanţe cu efect halucinogen. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.