Consiliul Local Zimnicea a aprobat costul mediu de întreţinere pentru beneficiarii Centrului Social de Recuperare Persoane Vârstnice

Întruniţi în şedinţă de lucru, aleşii locali zimniceni au adoptat joi, 18 ianuarie, Proiectul de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere şi a cuantumului contribuţiei lunare de întreţinere datorate de beneficiarii Centrului Social de Recuperare Persoane Vârstnice oraş Zimnicea.

Potrivit actului administrativ, se aprobă costul mediu lunar de întreţinere în baza căruia se calculează contribuţia de întreţinere datorată de beneficiarii Centrului Social de Recuperare Persoane Vârstnice oraşul Zimnicea, pentru anul 2018, în suma de 2.612 lei lună/persoană.

În ceea ce priveşte persoanele care au venituri şi sunt îngrijite în cadrul Centrului social, acestea datorează contribuţia lunară de întreţinere în cuantum de până la 60% din valoarea veniturilor personale lunare, fără a depăşi valoarea contribuţiei lunare de întreţinere, iar diferenţa până la concurenţa valorii integrale a contribuţiei lunare de întreţinere va fi plătită de susţinătorii legali ai persoanelor vârstnice, dacă acestea realizează un venit lunar pe membru de familie în cuantum mai mare de 782 lei.

“Obligaţia de plată a contribuţiei lunare de întreţinere în sarcina persoanei vârstnice şi/sau a susţinătorilor legali se stabileşte printr-un angajament de plată, semnat de persoana vârstnică, de reprezentantul sau legal, după caz, şi/sau de susţinătorul legl”, se arată în actul administrativ. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code