Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Consiliul Local Alexandria a aprobat asigurarea cofinanţării aferente obiectivelor de investiţii privind reabilitarea şi modernizarea unor unităţi şcolare

 

Aleşii locali alexăndreni s-au întrunit luni, 30 octombrie, în şedinţă extraodinară, pe ordinea de zi fiind trecute şapte proiecte de hotărâre privind aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente unor obiective de investiţii ce au drept scop modernizarea şi reabilitarea mai multor unităţi şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ.

Astfel, cei 18 consilieri locali prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei au adoptat, cu unanimitate de voturi, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Extindere clădire şi amenajare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare”, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare spaţii agrement, împrejmuire şi anvelopare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare”, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare şi reabilitare clădire Şcoala Gimnazială Al. Colfescu”, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea localului Şcolii Gimnaziale nr.6”, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare şi reabilitare clădire Liceul Tehnologic nr.1”, Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare creşă nr. 4”, precum şi Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Reabilitare, extindere şi dotare Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10”.

“Proiectele de hotărâre adoptate astăzi vizează depunerea proiectelor la Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Urgenţa a constat în faptul că trebuia ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobaţi. Proiectele nu sunt noi, au fost realizate de directori sau, mai bine spus, de unităţile şcolare acum trei ani de zile, au fost reactualizate, iar astăzi, consilierii locali au aprobat… În total avem 11 proiecte, dintre care pe unele le-am depus deja, iar pe altele le depunem astăzi la Ministerul Dezvoltării, în speranţa că după ce au trecut de faza de eligibilitate, iar acest lucru s-a întâmplat în cazul tuturor celor 11 proiecte, acum aşteptăm şi verificarea tehnică a specialiştilor de la Minister, efectiv analiza pe proiecte. Eu am convingerea că o să reuşim până la Crăciun să semnăm contractele de finanţare, cu realizarea obiectivelor foarte clar începând cu primăvara anului viitor”, a declarat primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, referitor la proiectele de hotărâre aprobate de consilierii locali. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code