Social

Consiliul Local Alexandria aprobă numărul de burse aferente semestrului II

1.821 de burse vor fi acordate elevilor din unitățile școlare de pe raza municipiului reședință de județ, dacă aleșii locali alexăndreni vor aproba în ședința de lucru de joi, 28 mai, proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse din unitațile de învățământ preuniversitar de stat aferente semestrului II al anului școlar 2019-2020.

Potrivit proiectului de act administrativ, cele mai multe dintre bursele acordate sunt de merit, respectiv 1.502, în timp ce alte 241 sunt burse de ajutor social, 29 sunt burse de performanță, iar alte 49 sunt burse de studiu.

“Unitățile de învăţământ preuniversitar de stat, prin consiliile de administrație, aprobă criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a burselor de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social, cu încadrare în sumele alocate de la bugetul local, pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat. Aprobarea numărului de burse pe fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Alexandria se face de către consiliul local, la propunerea acestora”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

 

One Comment

  1. Intrebare

    De la ce medie primesc burse și care e valoarea lor?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.