Consiliul Local Alexandria a demarat procedurile de înființare a Clubului Sportiv Municipal

Modificările aduse Legii sportului au întrunit aleşii locali alexăndreni, în şedinţă extraordinară, luni, 18 iunie, pe ordinea de zi fiind trecut Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea înfiinţării Clubului Sportiv Municipal Alexandria, organigramei, statului de functii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare. Potrivit actului administrativ votat favorabil de cei 15 consilieri care s-au aflat în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria, din totalul de 21 în funcţie, se aprobă înfiinţarea Clubului Sportiv Municipal Alexandria, structură sportivă de drept public, în subordinea Consiliului local al Municipiului Alexandria, cu activitate polisportivă şi sediul administrativ în municipiul reşedinţă de judeţ.

“Cluburile sportive de drept public sunt persoane juridice, înfiinţate ca instituţii publice în subordinea organelor administraţiei de stat şi au drept obiect de activitate performanţa, selecţia, pregătirea şi participarea la competiţii interne şi internaţionale (…) care se organizează şi funcţionează după regulamente proprii. Acestea se bucură de drepturile conferite de lege, cu excepţia implicării patrimoniale a autorităţii publice căreia i se subordonează. Finanţarea cheltuielilor activităţii Clubului Sportiv Municipal Alexandria se va asigura din venituri proprii, subvenţii de la bugetul local al Municipiului Alexandria şi din alte surse, în conformitate cu prevederile legale”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat de aleşii locali.

Potrivit municipalităţii alexăndrene, prin noua structură vor fi derulate activităţi sportive la nivel de municipiu pentru toate ramurile sportive, se va pune accent pe dezvoltarea relației cu părinții sportivilor și pe redefinirea poziției antrenorilor prin încadrarea lor pe baza de contract sportiv.

Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria, a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu conducătorii actualelor cluburi și asociații sportive, iar astfel de întâlniri vor mai avea loc, în perioada următoare, și cu antrenorii, dar şi cu părinții și sportivii.

“Urmează mai multe etape de parcurs rapid de către CSM Alexandria în așa fel încât, din noul sezon, echipele și sportivii din Alexandria să lupte pentru municipiu, legitimați la noul club”, a mai spus Victor Drăguşin. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Observator says:

    Sper sa se renunte definitiv la fostii sportivi in conducerea clubului si a sectiillor afiliate motivanduli-se “gloria”sportiva!

Leave a Comment

*

code