Eveniment

Consiliul local al Tinerilor Alexandria a pregătit o serie de manifestări pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului

Monica DUMITRESCU

Unul dintre proiectele devenite tradiţie în activitatea Consiliului Local al Tinerilor Alexandria (CLTA), este proiectul desfăşurat cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, sărbătorită oficial pe 1 iunie.

Proiectul CLTA din acest an, intitulat “Copil ca tine sunt şi eu” este unul mai amplu comparativ cu cele desfăşurate anterior şi se adresează copiilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Alexandria, începând cu preşcolarii şi până la elevii de liceu. Astfel, acţiunile vor fi desfăşurate pe parcursul mai multor zile, în intervalul 30 mai – 6 iunie 2014.

Prima acţiune a CLTA are ca ţintă marcarea zilei de 1Iunie la nivelul celor 11 grădiniţe de copii din oraş, trei creşe şi centrul de zi. Membrii CLTA îşi doresc să interacţioneze cu preşcolarii alexandreni într-un mod inedit, pregătindu-le întâlniri-surpriză cu eroii preferaţi ai copilăriei lor.

Astfel, în zilele de 30 mai, 2, 3 şi 4 iunie, în intervalul orar 09.00-12.00, tinerii de la CLTA se vor afla în mijlocul copiilor alexăndreni din grădiniţe, creşe şi centrul de zi. Programul va avea specificul sărbătorii copilăriei, în spiritul jocurilor şi al distracţiilor pentru copii, activităţile fiind destinate copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 10 ani din Alexandria. Toţi copiii care vor fi prezenţi în aceste instituţii de învăţământ vor primi baloane colorate şi cărţi cu poveşti.

Pentru a atrage copiii, membrii CLTA vor fi costumaţi în eroii de desene animate preferaţi ai copiilor (Superman, Spiderman, pirati, prinţese, Minnie etc.) şi îşi vor desfăşura întâlnirea cu micuţii fiecărei grupe de preşcolari pe un fundal muzical pentru copii. Copiii vor fi antrenaţi în diverse activităţi instructiv-educative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.