Consiliul Judeţean a stabilit preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2018

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi, 15 februarie, consilierii judeţeni prezenţi în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ au dezbătut şi votat Proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, pentru anul 2018.

Astfel, potrivit anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean, preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură pentru anul 2018, în urma adoptării , este de 0,620 lei/kg pentru grâul de consum, 0,570 lei/kg pentru orzul boabe de consum, 1,350 lei/kg pentru floarea soarelui de consum şi 0,550 lei/kg pentru porumbul de consum.

“În conformitate cu prevederile art. 84 alin. (5) din Legea. nr. 227/2015 privind Codul Filscal, Consiliul Judeţean stabileşte prin hotărâre preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură, ca urmare a propunerilor transmise de Direcţia pentru Agricultură a judeţului Teleorman. Hotărârea trebuie emisă înainte începerea anului fiscal. După aprobare, hotărârea se transmite Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Teleorman, pentru a fi comunicată unităţilor fiscale din subordine. Direcţia pentru Agricultură a judeţului Teleorman a transmis cu adresa nr. 11436 din 28 noiembrie 2017 Fişa privind fundamentarea preţului mediu din recolta 2017 – 2018 a produselor agricole”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code