Consiliul Judeţean a aprobat majorarea indemnizaţiei membrilor A.T.O.P.

Întruniţi în şedinţă de lucru joi, 29 martie, aleşii judeţeni au adoptat proiectul de hotărâre prin care indemnizaţia lunară a membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Teleorman este majorată de la 400 de lei la 700 de lei brut.

Concret, potrivit proiectului de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 155 din 31.10.2016 privind validarea desemnării nominale a membrilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Teleorman, cu modificările şi completările ulterioare, pentru activitatea desfăţurată în plen şi în comisiile de lucru, membrii A.T.O.P. beneficiază de o indemnizaţie lunară de şedinţă de 700 de lei brut.

“Prin adresa nr.3.475 din 22.03.2018, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publică Teleorman a solicitat majorarea indmenizaţiei membrilor acestui organism, în contextul prevederilor art. 19 din Hotărârea nr. 787/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, cu modificările şi completările ulterioare. Potrivit prevederilor art.19 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (…) pentru activitatea desfăşurată în plen şi în comisii, membrii autorităţii teritoariale de ordine publică au dreptul la o indemnizaţie de şedinţă stabilită de Consiliul Genenral al Municipiului Bucureşti, respectiv de consiliile judeţene”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotătrâre.

A.T.O.P. este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridica, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează. În vederea realizarii atributiilor prevazute de Legea 218/2002, A.T.O.P. îsi desfăşoară activitatea în plen şi în comisii de lucru. Plenul se intruneşte trimestrial în şedinţă ordinară si ori de cate ori este nevoie în şedintă extraordinară, la convocarea scrisă a preşedintelui sau la solicitarea a cel puţin 4 membri, adresată preşedintelui.

Înainte de aprobarea majorării indemnizaţiei, membrii A.T.O.P. încasau, pentru activitatea desfăşurată în plen şi în comisiile de lucru, 400 de lei/şedinţă, indiferent de numărul total de şedinţe dintr-o lună.

Din Autoritatea Teritoriala de Ordine Publică Teleorman fac parte Petre Cioabă ( consilier judeţean şi preşedinte al A.T.O.P.), Eugen Ovidiu Vlad, Mircea Sandu Fulga, Alexandru Iliescu, Maria Stoian şi Teodor Ogrăzeanu (consilieri judeţeni), Tatiana Sandu, Claudiu Mihalcea şi Marius Ciocîrlan (reprezentanţi ai comunităţii), subprefectul judeţului, inspectorul şef al IPJ Teleorman, inspectorul şef al IJJ Teleorman, inspectorul şef al ISU Teleorman, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor şi şeful Poliţiei Locale Alexandria. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code